NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči, S (m): Olimpijsko zlato Mayeru, Natko 29.

Matthias Mayer postao je danas sedmim austrijskim olimpijskim pobjednikom u spustu. Medalje još Innerhoferu i Jansrudu. Natko Zrnčić-Dim 29.

Toni Sailer, Egon Zimmermann, Franz Klammer, Leonard Stock, Patrick Ortlieb, Fritz Strobl i od danas - Matthias Mayer. To je puni niz austrijskih olimpijskih pobjednika u spustu, za Austrijance u skijanju svakako najprestižnije i uvijek najviše moguće željene zlatne skijaške medalje.

Tek 23-godišnji skijaš, član Schicluba Gerlitzen, uspio je danas ostati najmirniji te potvrditi sjajnu formu i sa službenih treninga, na kojima je također jednom bio najbrži. No kako i priliči olimpijskom muškom spustu - sve tri medalje i danas su se opet razdijelile unutar razmaka od nevjerojatnih svega 10 stotinki sekunde!

Kjetil Jansrud prvi je koji je uspio u potpunosti impresionirati svojim nastupom, krenuvši niz stazu već sa startnim brojem 8. Precizno, tečno, brzo, bez vidljivijih pogrešaka Norvežanin je ciljem prošao u vremenu 2:06.33. Mayer potom sa startnim brojem 11 za 10 stotinki sekunde preuzima vodstvo.

-.-zoi soči-.-

A u konačnici, u trojac za medalje, danas se još samo potom ubacuje Christof Innerhofer (ITA) sa startnim brojem 20, i to uz 6 stotinki sekunde zaostatka za pobjednikom utrke. Zlato Austrija, srebro Italija, bronca Norveška. Ali ne norveška bronca onome od kojega se to ipak u prvom redu očekivalo, ne Akselu Lundu Svindalu.

Sa starta sa startnim brojem 18, Svindal je ključni segment zaostatka u cilju napravio između trećeg i četvrtog prolaza na stazi. Baš poput, na veliku žalost njegovih brojnih navijača diljem svijeta, i Bodea Millera (USA). U trenutku prolaska kroz cilj Svindal je još provizorno imao i novu spustašku olimpijsku medalju brončanog sjaja. No na maksimalno nezahvalno četvrto mjesto u konačnici ga je potisnuo baš srebrni Innerhofer.

Travis Ganong na petoj poziciji završno najbolji američki skijaš danas. Bode Miller na kraju osmi. Najbolji od Švicaraca Carlo Janka na šestoj poziciji, drugi najbolji Talijan Peter Fill na sedmom mjestu.

Natko Zrnčić-Dim u utrku je ušao sa startnim brojem 24. Nakon startnih dvaju prolaza bio je još unutar sekunde zaostatka za najbržim. Do cilja ipak 3.57 sek. zaostatka. Dostatno za 29. poziciju završnog poretka utrke.

"Apsolutno ludilo, ovo je nešto najveće što neki sportaš u karijeri može ostvariti! U posljednjim sam utrkama nekoliko puta stigao sasvim blizu podija, no uvijek je još ono nešto malo nedostajalo. Ali ovdje sam zato još od treninga znao da je sve moguće, sve je išlo sjajno na ovoj stazi. A sada, kada sam stigao do ovog vrhunca - ma to je nešto najbolje što postoji na svijetu", prva je izjava novog olimpijskog pobjednika dana, kako je prenosi ORF.

"Dosta sam dobro vozio u gornjem dijelu staze, pogotovo prvi i drugi prolaz su bili dosta zadovoljavajući, a kasnije sam napravio neke greške i nisam baš bio, što se tiče snage, dovoljno svjež. I iz tog razloga mislim da sam dosta gubio na vremenu u donjem dijelu staze.

Nadam se da ću za kombinacijski spust popraviti ove donje dijelove, koji mi danas nisu bili dobri", izjavio je nakon utrke Natko.

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. MAYER Matthias (AUT) 2:06.23
2. INNERHOFER Christof (ITA) +0.06
3. JANSRUD Kjetil (NOR) +0.10

4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.29
5. GANONG Travis (USA) +0.41
6. JANKA Carlo (SUI) +0.48
7. FILL Peter (ITA) +0.49
8. MILLER Bode (USA) +0.52
9. FRANZ Max (AUT) +0.80
10. GUAY Erik (CAN) +0.81
..
29. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +3.57

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 13. veljače 2014.   07:55h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    E jesi strog, Gogh... Tako bi mogli za svih reći, svatko ima mračnu stranu. Mada zapravo, jedina prava istina je ona koju sam vidiš. TV-u svakako nije za vjerovati.
  • Objavljeno: 10. veljače 2014.   14:44h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Dobar komentar, niti ja neću plakati zbog Bodeovog ne osvajanja medalje....bar je u skijanju poprilično sve jasno....imaš štopericu i gas....e sad što bi tko htio, ili je kao zaslužio!?! Bode je ok lik, ali se nadam da neće ni u kombinaciji ubost zlato, za njega neka bude bronca!
  • Objavljeno: 10. veljače 2014.   11:11h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Nakon brojnih Millerovih "sportskih" ispada poput psovanja i bacanja stapova u Kitzbühelu kad nije pobijedio u superkombinaciji nekako ga bas i ne zalim, isto kao sto nisam nimalo zalio ni Anju Paerson nakon slicnih eskapada. Bode je zanimljiv i specifican, godinama unosi dodatnu zanimljivost u svjetsko skijanje i cijenim ga kao allroundera, ali bas da cu plakati zbog njegovog neuspjeha - necu. Covjek cesto ima neke cudne porive..
  • Objavljeno: 10. veljače 2014.   10:59h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    naravno da je to moje osobno subjektivno misljenje, Mayer meni ne radi neki "click" :) , ali siguran sam da je mnogima upravo njegova pobjeda jedna prava bajka i drago mi je zbog toga....
  • Objavljeno: 09. veljače 2014.   21:54h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Bajke ni ne nastaju odmah, treba im vremena. Za 20 g. i ovo će biti bajka u kojoj je pobijedio jedan od najmlađih pobjednika kojem je otac osvojio medalju 26 g. prije njega. A u bajkama ima i tragičara - danas dva velikana čak... Zanimljivo mi je bilo čuti kako je Mayer (dobro prezime za biti skijaš očito) rekao da mu je Bode u gondoli rekao da je nervozan... Bode nervozan?! Nije ni čudo da je tako ispalo kada je u neprirodnom osjećaju taj kul-tu-d-boun tip.
    Drago mi je zbog Jansruda...
  • Objavljeno: 09. veljače 2014.   12:16h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    cestitke mayeru, zasluzeno, ali meni osobno nekako fali zacina u ovom spustu, fali mi price, olimpijske bajke :) ..... rutina, pobjedio je covjek sa najmanje gresaka, a ne onaj najbolji,najjaci, najhrabriji....nemamo heroja, imamo pobjednika.

    ja sam pobjednika prizeljkivao u Bodeu, Svindalu, nekom iznenadjenju i ponajvise i Inerhoheru, i to i prije nego je krenuo. nadao sam se da bi ovo mogao biti njegov tip staza, on je dovoljno dobar i u isto vrijeme dovoljno lud za ovakvu stazu, i tako se i pokazalo, iako nije ove sezone u nekoj formi. steta za taj mali zaostatak...eto, to bi za mene bila prica, a lijepo ga je bilo vidjeti kako se veseli, nema ni trunke tuge zbog zaista malog zaostatka. drag mi je on, vidi se da je satkan od pravog sportskog materijala, nije ovo prvi puta da ostavlja dobar dojam....jer, naravno, isto tako je za slijedece 5 stotinke mogao biti 3....



    [Editirano] 09. veljače 2014. u 12:18h
  • Objavljeno: 09. veljače 2014.   12:14h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ja sam ugasio TV kada je Bode prosao ciljem, znam da nije sportski ali....
  • Objavljeno: 09. veljače 2014.   11:53h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ...A tako sam navijao za Bodea... Bio je slomljen kada je vidio vrijeme u cilju... Mayeru je otac osvojio srebro u Super G-u, '88. u Calgaryju. Strašna obiteljska kolekcija. Spust je zbilja bio težak. Jako mi se svidjela kamera na skokovima, točno se vidjelo o kakvim se tu skokovima radi i pri kojoj brzini. Baš mi je žao zbog Bodea... Bogovi brzine ga ovaj puta nisu htjeli u svoje društvo. A bila mu je zadnja prilika.

Prikazano 8 od 8 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246236
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr