NATJECANJA

»

SNOWBOARD

12.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči, HP (ž): Zlato Farrington, Morena 24.

Pored dviju svojih aktivnih olimpijskih halfpipe pobjednica i u današnjem finalu Sočija, SAD su danas dobile - i svoju treću halfpipe olimpijsku pobjednicu u liku Kaitlyn Farrington.

Niti olimpijska pobjednica iz Salt Lake Cityja Kelly Clark, niti olimpijska pobjednica iz Torina Hannah Teter, već 24-godišnja Kaitlyn Farrington iz Vaila nova je američka halfpipe olimpijska pobjednica nakon finala večeras održanog u Sočiju.

S obzirom na raspoloženje po kvalifikacijskim skupinama, pomalo i nepravedno, Farrington je do finala morala kroz polufinale. I na primjeru Podlatchikova to se jučer pokazalo zapravo povoljnijom formulom uspjeha, a evo - potvrdilo se to potom i danas. 87.00 iz kvalifikacija za Farrington je, naime, bilo tek četvrto mjesto druge kvalifikacijske skupine. U polufinalu Farrington potom najbolja s 87.50. A u finalu, potom, drugi nastup, uz ocjenu 91.75, pokazao se "ključem zlata".

Nakon zlata iz Vancouvera 2010. Torah Bright (AUS) zlato i u Sočiju u konačnici propušta za 0.25! I s ocjenom 91.50, poput Farrington za drugi finalni nastup, u Sočiju uzima olimpijsko srebro. Dok se Kelly Clark, za razliku od Shauna Whitea, i u Sočiju može barem utješiti broncom uz 90.75 za drugi finalni nastup. I u Vancouveru, zanimljivo, Clark je natjecanje završila također s olimpijskom broncom. U prvoj vožnji finala pratila je, inače, danas maksimalno uspješno Whitea u stopu uz također pogrešku prema kraju vožnje doskokom snowboardom na rub halfpipea te padom. A da se njihovi rezultati gotovo, ali samo gotovo potpuno prate Clark se potrudila i u kvalifikacijama kada je, baš poput Whitea jučer, s 95.00 upisala najbolji rezultat.

Nakon sjajnih 93.25 iz kvalifikacija Queralt Castellet (ESP) u finalu ni blizu tom rezultatu uz najboljih samo 61.75 za 11. mjesto. Hannah Teter, nakon četvrtog rezultata kvalifikacija, i na kraju četvrta uz najbolju ocjenu 90.50. U ocjeni 0.25 manje od brončane Clark.

Morena Makar svoj je premijerni olimpijski nastup u Sočiju završila na 24. poziciji od 27 djevojaka u plasmanu. 27 jer na kraju u Sočiju nastupila nije aktualna halfpipe svjetska prvakinja Arielle Gold (USA), koja je uoči starta kvalifikacija, na treningu, danas ozlijedila rame.

Mogući korak više - nastup i među 12 polufinalistica, Morena je "u rukama" imala samo nakon prvih nastupa svoje kvalifikacijske skupine 1, kada se našla na točno devetom (posljednjem polufinalnom) mjestu od 14 djevojaka iz svoje kvalifikacijske skupine s ocjenom 44.75.

Pad u drugoj vožnji donio je potom ocjenu od svega 22.75, a djevojke u plasmanu iza nje nakon prvih nastupa poboljšale su se u drugim nastupima te je u konačnici za polufinale, ili u prijevodu plasman među 18 najboljih halfpipe djevojaka ZOI u Sočiju, trebalo ostvariti ocjenu 57.25. Ovako je Morena ostala 13. svoje kvalifikacijske skupine, a nakon što su u drugoj skupini još dvije djevojke upisale lošiji rezultat - i završna 24.

"Napravila sam trikove koje sam planirala, tako da današnjim nastupom mogu biti jako zadovoljna. Na žalost, malo su me suci zakinuli u bodovima, no što se može - to je takav sport i moramo to prihvatiti. (...) Samo natjecanje nije bilo jako teško, čak me niti trema nije toliko mučila, kao recimo jučer. Sve u svemu - dobro sam se snašla i odvozila sam dosta dobro", komentar je koji je nakon nastupa dala Morena Makar.

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4638344
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr