MAGAZIN

»

KOLUMNE

17.02.2014.      

Autor i foto: Goran Razić

 

Južina stigla u Soči

Toplo vrijeme traje već dugo u Sočiju i oko njega, no kad već nema prave zime barem sam se nauživao sunca, i to bez kreme s faktorom. Riječani će me razumjeti i zašto. U Rijeci ionako krema za sunce nije potrebna već jako dugo, pa se čovjek zaboravi.

No danas je situacija posve drugačija. Vrijeme je sličnije onom u Hrvatskoj. Danas nam je "oduzeto" i sunce, pa se osjećamo k’o guske u magli. Pola milijuna kubnih metara snijega, koliko je organizator pohranio za "ned’o Bog", do sada nije trebalo. Nadam se da ni neće. Staze za alpsko skijanje su do sada bile prekrivene dostatnom količinom snijega koji je samo ponegdje, u nižim dijelovima staza, počeo malo popuštati. Hladne noći spašavale su situaciju. Vedrina i negativni celzijevci svaku su noć dodatno stisnuli stazu te su ranojutarnje utrke prolazile u najboljem redu.

S dolaskom tehničkih disciplina mijenja se i vrijeme. Današnji dan pauze od alpskih natjecanja mnogi su iskoristili za treninge. Ženski "hang" održan je rano ujutro, a nakon toga su odmah uslijedili ženski i muški treninzi veleslaloma. Uvjeti? Tragedija. "Trebali smo uzet freeride skije za skijanje po ovoj bljuzgi", prokomentirao je Sebastian Brigović na sjedežnici. Sebo je tek okusio ruski snijeg, jer je stigao jučerašnjim čarterom iz Zagreba. Uz njega su tu i Andrea Komšić i Sofija Novoselić. Nedostaje još samo Filip Zubčić koji stiže danas, sasvim sigurno pun elana i dobrog raspoloženja nakon odličnih rezultata u bugarskom Borovetsu.

-.-Goran Razić-.-

I dok je Davor Komšić, Andrein trener, mjerio temperaturu snijega, cure su u brojnim prekidima treninga zbog slabe vidljivosti najčešće gledale u nebo. Hoće li se otvoriti za sutrašnju veleslalomsku utrku? Teško je povjerovati, jer je za sutra prema nekim prognozama predviđen svježi snijeg, a moglo bi ga pasti i do 20-ak cm. Organizatori već sasvim sigurno zabrinuto klimaju glavom, ali ništa ne prepuštaju slučaju. Već danas se staza dodatno priprema te je na terenu stotinjak abručera koji dodatno stišću i ravnaju žensku veleslalom stazu. Sve kako bi što spremnija dočekala sutra.

Istovremeno Ivica i Natko imaju slobodan dan. Ako ništa drugo, ovakvo vrijeme idealno je za duži spavanac, ručak i poneku šetnju gradom. Događanja ionako ne nedostaje. Restorani rade gotovo konstantno, suvenirnice iako opustošene, dostupne su tijekom čitavog dana i večeri, a glazbeni “spektakli” s lokalnim “zvijezdama” tjeraju na micanje u poznatom ruskom ritmu. Ranije spavanje? I to dolazi u obzir za one koji će sutra ranom zorom put olimpijskih brda. No valja pripaziti jer redoviti večernji vatrometi mogli bi omesti miran san… ili možda izazvati kakvu noćnu moru te osjećaj da je "ekipa" iz Dagestana upravo pokucala na vrata Sočija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259718
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr