16.02.2014.      

Autor: Matija Kralj 

Borovets Europski kup: Filip odličan 5. i 9.

Filip Zubčić ovog je vikenda na utrkama Europskog kupa u Borovetsu (BUL) stigao među najboljih pet u slalomu, među najboljih 10 u veleslalomu.

Filip Zubčić nakon Borovetsa ima novi najbolji osobni rezultat u Europskom kupu u veleslalomu te drugi najbolji osobni rezultat u slalomu. I s dosta novostečenog samopouzdanja stiže i na veleslalom ZOI u Sočiju.

Nakon što je jučer u veleslalomu doskijao do 9. mjesta, na ovom drugom najjačem svjetskom kup natjecanju iza Svjetskog kupa Filip je danas u slalomu doskijao do još boljeg, 5. mjesta (12.27 FIS bodova). Nakon četvrtog mjesta slaloma u njemačkom Arberu iz siječnja prošle godine i do svojeg drugog plasmana među najboljih pet na slalomima te utrkama Europskog kupa uopće.

Krenuvši u utrku sa startnim brojem 24, Filip je prvu vožnju slaloma Borovetsa završio na 13. poziciji, uz 1.19 sek. zaostatka za vodećim Trulsom Johansenom (NOR). A potom se do sjajnog 5. mjesta završnog poretka probio podjelom 5. vremena druge slalomske vožnje. U konačnici - Johansen je i pobjednik utrke u vremenu 1:52.77. A 1.14 sek. iznosio je Filipov zbrojeni zaostatak u cilju u odnosu na Norvežanina.

Do novih slalomskih bodova za Europski kup stigao je uz Filipa danas u Borovetsu i Matej Vidović. I to uz plasman na 23. mjesto nakon prve vožnje te uz 23. vrijeme i završnog poretka utrke (+3.45 sek.). Istok Rodeš prvu je vožnju završio na 35. poziciji. Dok drugu vožnju (u Europskom kupu u drugoj vožnji tehničkih disciplina nastupa maksimalno 60 skijaša ukoliko ih se toliko nađe u plasmanu prve vožnje) potom nije uspio završiti u cilju.

Na jučerašnjem veleslalomu Istok Rodeš još 38., Matej Vidović bez nastupa u drugoj vožnji.

Cjeloviti rezultati utrka

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250319
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr