SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

09.11.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Goranska skijališta: Spala knjiga na dva slova

Ove će zime (možda) raditi Čelimbaša i Petehovac.

I dok se Sljeme i Platak pripremaju za zimu, a Bjelolasica čeka čišćenje zgarišta, nad goranskim skijalištima pred sezonu 2011/12 stoji veliki upitnik. "Kolijevka" hrvatskog skijaškog sporta spala je na dvije destinacije koje ovise o milosti neba i potpori lokalne vlasti.

Prema pisanju Novog lista, delnički je Petehovac dan u zakup voditeljima tamošnjeg restorana. Obiteljsko izletište s jednom vučnicom i laganom stazom za početnike zatražit će pomoć kod mjesne vlasti kako bi uspjelo isfinancirati obveze od oko 25.000 kn, a koje se tiču ispitivanja užeta za vuču.

Puno veći iznos moraju platiti na Čelimbaši (naslovna). Mrkopaljci moraju izdvojiti oko pola milijuna kuna da bi zadovoljili uvjete za puštanje vučnice u rad. Trošak se odnosi na izradu projektne dokumentacije te radove nužne na vučnici i skijalištu. Naravno, to ne uključuje sustav umjetnog zasnježenja o kojem je svojedobno bilo riječi, a bez kojeg Čelimbaša, baš kao i Petehovac, potpuno ovisi o prirodnom snijegu. U Mrkoplju se nadaju barem uvjetnoj dozvoli za rad ove zime, a otklanjanje svih nedostataka najavljuju za drugu godinu. Bilo bi lijepo da se to i ostvari budući da se radi o jednom malom, ali perspektivnom skijalištu koje bi uz potporu snježnih topova moglo privlačiti zamjetan broj skijaša.

Skijaša zato sigurno neće biti u Begovom Razdolju, a razlozi su poznati otprije. Također, sva je prilika da skijanja neće biti ni u Tršću budući da vlasnik Hrvatske šume nemaju više namjeru ulagati u pogon i uređenje skijališta. Otvoreni su zato (za)kupcima koji vide interes u preuzimanju vučnice i pripadajućih staza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 237786
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr