NATJECANJA

»

SNOWBOARD

21.01.2008.      

Autor: Ante Pašalić 

Carnival Snowboard Session - rezultati

Protekli vikend 19. siječnja, grad Rijeka je ugostio svoj prvi urbani snowboard rail jam!

Grad Rijeka je proteklog vikenda doživio svoj prvi urbani rail jam session. Tek 50-ak metara od mora u centru Rijeke, Snowboard Klub Nine u suradnji sa Turističkom zajednicom grada organizirao je iznimno uspješan i posjećen snowboard event!

 

Jubilarni 25. riječki Karneval, privukao je mnoge znatiželjnike i turiste, a Carnival Snowboard Session ih je sve okupio pred hotelom Bonavia, na kojem je bio postavljen snowboard course.

 

Course sastastavljen na stepenicama pored hotela Bonavia, sadržavao je drop-in rampu, te down-box i down rail, na kojem su pozvani rideri pokazali svoje vještine, te se borili za odličnih 1500 Eura nagradnog fonda!

 

Natjecanje je počelo kvalifikacijama 11 pozvanih snowboardera, nakon jednosatnog treninga. Već u kvalifikacijama svi rideri demonstrirali su odličnu vožnju, te uistinu impresionirali oko tisuću prisutnih gledatelja.

 


Nikola Vrhovec - Chad - Boardslide

 

Od 11 ridera u finale nisu prošli Vid Barić, Matija Dukić i Rudi Janda. Ostalih 8 finalista demonstriralo je odličnu vožnju s nekim doista stylish i tehnički dobrim trikovima. Finale i superfinale su sudili sami rideri odnosno gore navedena trojka koja nije ušla u finale.

 

Izdvojili bi odličan nastup u kvalifikacijama, 11-godišnjeg Tim Kevin Ravnjaka s izuzetnim nastupom na kojem je izveo One Foot Boardslide, Sw Noseslide, Gerald Fuchs-ov Fs Boardslide 270 Out, Rok Langusov Stylish Fs Lipslide Tailgrab, Marko Dukić - Stylish Fs Boardslide, 360° preko cijelog course-a, Toni Jelenićev Fs 50-50 to 270 Out, Fs Lipslide to fakie, od Nikola Vrhovca stylish Fs Noseslide to fakie. Svi rideri su kroz četiri sata vožnje pokazali odličnu kondiciju i želju da se dokažu na ovom odličnom snowboard eventu!

 

Tek u superfinalima se odlučivalo tko će ponijeti doma 1500 eura ukupne novčane nagrade! U superfinalima su nastupili Mađar Bazsi Takacs, Austrijanac Gerald Fuchs i Slovenac Nejc Ferjan. Vozili su svaki po tri runa, a najbolja dva su odlučivala pobjednika Carnival Snowboard session-a.

 

                            Marko Dukić - Fs Boardslide

U superfinalima prvo mjesto i 800 Eura novčane nagrade odnio je Mađar Bazsi Takacs sa Fs Noseslide to Tailslide fakie out, Fs Noseslide 270 On Fakie Out, Fs Nosepress koji nije landao. Drugo mjesto i 500 Eura osvojio je Austrijanac Gerald Fuchs sa trikovima, Fs Lipslide 270 Out, Fs 180 to 50-50, Switch Noseslide To Tailslide. Treće mjesto i 200 eura nagrade osvojio je Slovenac Nejc Ferjan sa Stylish Fs Noseslide, Fs 50-50 To Fakie, Fs Noseslide To 50-50 180 Out.

 

Konačni poredak:

 

Muški:

1. Bazsi Takacs (Mađ)

2.Gerald Fuchs (Aut)

3.Nejc Ferjan (Slo)

--

4. Rok Langus (Slo)

5. Toni Jelenić (HR)

6.Marko Dukić (HR)

7.Nikola Vrhovec (HR)

8. Tim Kevin Ravnjak (Slo)

--

9.Rudi Janda (Aut)

10.Matija Dukić (Hr)

11.Vid Barić (Hr)

 

Cure:

1.Sanda Jelinčić

2.Jasmin !

3.Nina Barić

 

Oakley Best Trick: Fs Noseslide 270On FakieOut Bazsi Takacs (Mađ)

 


Pobjednici Superfinala - Gerald, Nejc i Bazsi

Riječki Hemingway je ugostio proglašenje pobjednika i odličan party sa Balance Crew Dj-ima, koji je trajao do ranih jutarnjih sati! Opći dojam je odličan event, koji se mora dogodine ponoviti! Čestitke organizatorima i sponzorima na odličnom eventu!

Više fotografija pogledajte u zasebnom foto članku. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 438196
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr