NATJECANJA

»

SNOWBOARD

17.12.2011.      

Autor: Matija KraljFoto: © FIS/Mike Weyerhaeuser  

Ruka, HP: Premijerni pobjednici u Finskoj

Na trećem halfpipe natjecanju aktualne sezone snowboard FIS Svjetskog kupa svoje premijerne pobjede odnijeli su Lucile Lefevre (FRA) te domaći natjecatelj Markus Malin.

Lefevre, koja je bila najbolja već i u jučerašnjim kvalifikacijama, do pobjede je stigla s 81.3 bodom. I uz FS Lien Air - BS Air - FS 540 - Mute to Japan Air - FS 720 u drugoj vožnji.

-.--.-

Tek 16-godišnjoj Lefevre ovo je bio tek drugi nastup u snowboard Svjetskom kupu! A današnjim je rezultatom ujedno i preuzela vodstvo u halfpipe poretku Svjetskog kupa s 1.290 bodova. Njenu veliku sreću po završetku natjecanja nije, stoga, niti tako teško opisati.

Drugo mjesto u Ruki također je otišlo jednoj Francuskinji, Emmi Bernard (80 bodova), dok je 'domaće snage' na pobjedničkom podiju zastupala trećeplasirana Ella Suitiala (67.3 bodova).

Prvu pobjedu Fincima na domaćem terenu u Ruki donio je u muškoj konkurenciji već spomenuti Markus Malin. Za pobjedu je spojio kombinaciju FS Air - BS 900 - FS 720 - Cab 720 - Alley-Oop BS Rodeo. Te zaradio, u prvoj vožnji, 94 boda.

-.--.-

I 24-godišnji Finac dominirao je već i u kvalifikacijama, baš poput Lefevre u ženskoj konkurenciji. A današnja pobjeda prva mu je u halfpipeu u sklopu Svjetskog kupa, nakon što je u prošlosti već bio jednom treći u Stonehamu te dva puta drugi u Bardonecchiji i Saas Feeu.

"Već dugo sam dijelom Svjetskog kupa, i stoga mi je vrlo rago da sam napokon stigao i do jedne pobjede. Osobito znajući da je do toga došlo ovdje, na domaćem tlu u Finskoj", izjavio je nakon natjecanja Malin, koji je iza sebe na pobjedničkom podiju ostavio Stevea Krijboldera (NED, 88 bodova) te sunarodnjaka Aleksija Kumpulainena.

-.--.-

Na halfpipe natjecanju Ruke sveukupno je nastupilo 28 snowboardera. Dok je boarderica bilo 13.

Završni poredak natjecanja - boarderi

Završni poredak natjecanja - boarderice 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156202
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr