NATJECANJA

»

SNOWBOARD

16.12.2011.      

Autor: Matija KraljFoto: © FIS/Oliver Kraus  

Telluride, PVSL: Snažna austrijska dominacija

Julia Dujmovits i Benjamin Karl Austriji su donijeli dvostruku pobjedu na prvom paralelnom veleslalomu aktualne sezone FIS Svjetskog snowboard kupa.

Američki Telluride u Coloradu ugostio je drugo paralelno natjecanje, ali prvi paralelni veleslalom nove sezone Svjetskog snowboard kupa. A 24-godišnja Dujmovits, djevojka iz Gradišća čije prezime jasno 'vuče' na ovdašnje korijene (fotografija niže), do svoje je druge pobjede u Svjetskom kupu nakon 2007. godine stigla u finalu protiv u prošle dvije sezone dvostruke pobjednice PVSL-a Teluridea Fraenzi Maegert-Kohli (SUI). Treće mjesto pripalo je Amelie Kober (GER), dok je četvrta završila Nicolien Sauerbreij iz Nizozemske.

-.--.-

U muškom dijelu natjecanja Benjamin Karl do svoje je 13. pobjede u Svjetskom kupu stigao u tijesnom ogledu sa sunarodnjakom Andreasom Promeggerom. Dok je u malom finalu Simon Schoch (SUI) potpuno austrijsku dominaciju spriječio potiskivanjem Antona Unterkoflera na četvrtu poziciju. 

-.--.-

"Kod kuće u Austriji trenirali smo samo na ledenjacima. A netom uoči utrke odradili smo i ponešto visinskih treninga ovdje u obližnjem Crested Butteu. U svakom slučaju, danas sam se bolje osjećala na stazi nego prijašnjih godina. No sada se svejedno zapravo samo želim što prije spustiti s ove velike nadmorske visine, i početi opet disati punim plućima.

Današnje finale bilo je puno lakše voziti od polufinala protiv Kober. U tom polufinalu obje smo išle doslovno na granicu svojih limita. Nikako nisam mogla brže od tih nastupa. I to je svakako bio najteži duel dana", izjavila je nakon natjecanja Dujmovits, i još nadodala:

"Prošlo je već uistinu podosta od moje posljednje pobjede iz 2007. Ovaj pobjednički osjećaj baš je stoga sjajan, osobito kada se ima u vidu da sam u prošlosti i dva puta lomila križne ligamente koljena, imala i slomljeni gležanj... Nekako mi se čini da sam sada ponovno potpuno 'u igri', i veselim se budućim utrkama."

"Sada kada sam ponovno u ulozi vodećeg u Svjetskom kupu u paralelnim disciplinama - osjećaj je opet sjajan.

-.--.-

Volim ulogu svojevrsnog 'plijena' kojega treba loviti. Današnje veliko finale potvrdilo je da se vraćam u formu. A Andreas je bio sjajan, znao sam što od njega mogu očekivati, i nije me nimalo iznenadio. Osobito u posljednjih nekoliko vrata obojica smo bili zaista na limitu"
, riječi su kojima je svoju pobjedu prokomentirao 26-godišnji Benjamin Karl.

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderice
Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderi

Natjecanja snowboard Svjetskog kupa u Tellurideu nastavljaju se snowboardcrossom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 218987
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr