NATJECANJA

»

SNOWBOARD

18.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: ZOI Soči 2014.

 

ZOI Soči, SBX (m): Vaultier zlatni, Oljuninu domaće srebro

U puno neugodnijim uvjetima na stazi, i uz neplanirani dan odgode, svoje su olimpijsko natjecanje danas ipak uspješno okončali i snowboardcrosseri.

Magla na stazi jučerašnje je natjecanje učinila nemogućim. A odmah u startu otkazane su i vožnje kvalifikacija, tako da se u utrke od osmine finala krenulo sukladno pozicijama na FIS listama.

Današnji uvjeti na stazi djelomično su bili bolji, no bilo je tu opet donekle magle, i kiše. Kroz sve te situacije psihološki najstabiliniji je ostao Pierre Vaultier (FRA). Koji time na poziciji muškog olimpijskog snowboardcross zlata naslijeđuje do sada dvostrukog, i jedinog olimpijskog pobjednika Setha Wescotta (USA).

Vaultier, inače trostruki ukupni pobjednik snowboardcross dijela snowboard FIS Svjetskog kupa, najbrži je isprva bio u šestoj od osam utrka osmine finala. Pobijedio je potom i u svojoj trećoj od četiri utrke četvrtfinala. A potom i u utrkama polufinala te velikog finala!

Omar Visintin (ITA), ovosezonski najbolji Svjetskog kupa, pao je i neugodno se ozlijedio u svojoj utrci polufinala. Alex Pullin (AUS), dvostruki ukupni pobjednik snowboardcrossa Svjetskog kupa, od natjecanja se oprostio još u četvrtfinalnoj utrci. Još jedan bivši ukupni pobjednik snowboardcrossa Svjetskog kupa, Markus Schairer (AUT), još u utrci osmine finala. Dok je od Amerikanaca veliko finale izborio Alex Deibold (na kraju brončani), Trevor Jacob treći malog finala - završni deveti.

Domaće navijače u Sočiju srebrnom medaljom zasigurno je posve oduševio Nikolaj Oljunin. Snowboarder koji je s 22 godine podij u Svjetskom kupu ugledao samo jednom, također drugim mjestom u Stonehamu još u veljači 2012., pobjeđivao je redom u utrkama sve od osmine finala ka polufinalu. I, eto, samo je u velikom finalu u konačnici morao stisnuti ruku Vaultieru.

Uz dečke s osvojenim medaljama, u velikom finalu, redom od završnog četvrtog do šestog mjesta, na kraju su se još našli Paul-Henri de le Rue (FRA), Stian Sivertzen (NOR) te Luca Matteotti (ITA). 

Cjeloviti rezultati natjecanja


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 113143
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr