NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Soči, SG (ž): Prvo zlato Fenninger

Nakon velikog razočaranja nakon pada gotovo na startu spusta, Anna Fenninger (AUT) do olimpijskog zlata u superveleslalomu. Nove medalje Höfl-Riesch i Hosp.

Maksimalno neobičan početak, i vrlo sretan završetak za Austriju, donio je današnji superveleslalom skijašica na ZOI u Sočiju. Maksimalno neobičan početak odnosi se prvenstveno na odustajanja skijašica, na činjenicu da od prvih osam skijašica sa starta njih čak sedam (!) nije uspjelo pronaći svoj put do cilja. Vrlo sretan završetak za Austriju na činjenicu da su, nakon podbačaja u spustu, sada njihove dvije skijašice osigurale olimpijsku medalju.

Upravo trener Austrijanki postavio je današnju postavku superveleslalomskih vratiju. I za veći dio prvih skijašica sa starta očito postavio i totalnu enigmu, jer sve su redom griješile i promašivale putanje vožnji što već na trećim vratima od starta, što na jednoj zatvorenijoj kombinaciji vrata nakon skoka na putu u samu završnicu vožnje.

-.-Goran Razić-.-

Kasniji razvoj utrke, kako to već obično i biva, donio je ipak "stabilizaciju" situacije. Najbolju reakciju očito nakon spusta jako ljutite i odlučne Anne Fenninger, vrijeme 1.25.52, sve za njenu prvu, pa odmah i zlatnu, olimpijsku medalju karijere! Nakon zlata u superkombinaciji, i nakon velikih problema s vratima prema završetku vožnje, novo olimpijsko srebro za Mariu Höfl-Riesch (GER), uz 55 stotinki sekunde zaostatka.

-.-Goran Razić-.-

Sjajna brončana, nakon srebra superkombinacije Sočija, Nicole Hosp (AUT) uz 0.66 sek. zaostatka.

-.-Goran Razić-.-

Današnje srebro za Mariu Höfl-Riesch, nakon triju osvojenih zlata, prva je olimpijska medalja koja nije zlatnog sjaja.

Nakon bronce u spustu, uz 0.10 sek. zaostatka do zlata, danas tik do medalje, uz 7 stotinki sekunde udaljenosti od moguće nove bronce, Lara Gut (SUI). Tina Maze (SLO) i treću utrku Sočija završava u najboljih pet - nakon četvrtog mjesta superkombinacije, pa zlata u spustu, sada na superveleslalomu peta. I to uz 21 stotinku sekunde udaljenosti od srebra, svega 10 stotinki sekunde udaljenosti od bronce.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 1:25.52
2. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.55
3. HOSP Nicole (AUT) +0.66
4. GUT Lara (SUI) +0.73
5. MAZE Tina (SLO) +0.76
6. AUFDENBLATTEN Fränzi (SUI) +1.27
7. SUTER Fabienne (SUI) +1.37
8. MANCUSO Julia (USA) +1.52
9. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.56
10. FANCHINI Nadia (ITA) +1.68

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   05:40h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Minja reles


  • Objavljeno: 16. veljače 2014.   00:08h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Iznimno gadna postavka staze, najteži Super VSL koji sam vidio, čak i u muškoj konkurenciji možda.
    Zanimljivo kako sada nema graktanja na postavku, a kada Gips postavi svoj slalom Osterajheri okreću skijaški svijet naglavačke i preko svoje marionete Hujare čak zabranjuju te postavke.

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 257066
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr