OPREMA

»

ODRŽAVANJE

17.02.2012.      

Autor: Goran Razić 

Montana Hafer - Zagreb

Skijaški servis petnaestak godina duge tradicije Zagrepčanima će uslugu ponuditi na dvije lokacije; u Ratarskoj 9 na Rudešu i u Varaždinskoj 30a u Sesvetama.

Ski servis Hafer na svojoj primarnoj lokaciji (u Rudešu), osim servisa skija i snowboarda nudi i prodaju manje količine skija te najam skijaške opreme. No ono što je posebno zanimljivo, a što sam naslov recenzije sugerira, je svojevrsna fuzija dva zagrebačka ski servisa. Kako je u sezoni 11/12. Montana, jedan od najstarijih zagrebačkih servisa sa 75 godina dugom tradicijom servisiranja skijaške opreme, odlučila prekinuti svoj dugogodišnji komercijalni rad, svoje strojeve, iskustvo pa i jednog djelatnika je ustupila Haferu. 

-.-Goran Razić-.-

Upravo to je najveći adut ovog zagrebačkog servisa; arsenal od 9 moćnih strojeva, od čega su čak 8 Montaninih te jedan Wintersteiger brinu se za dobar izgled servisiranih skija. U servisu tako operiraju dva stroja za brušenje klizne plohe (jedan s kamenom i jedan s brusnim papirom)  jedan stroj za strojno krpanje klizne plohe, na raspolaganju su i dvije "voskalice" te stroj za brušenje rubnika, stroj za fine tuning, stroj za uređenje snowboarda itd. 

Iako put do servisa nije odveć kompliciran, finalno pronalaženje moglo bi napraviti određene probleme. Mali "A pano" na cesti pokazuje u kojem smjeru se servis nalazi, no zaboravite da ćete ga vidjeti s glavne ceste (koja je udaljena svega 20-ak metara). Servis je naime smješten unutar kompleksa zgrada, s pogledom na unutrašnjost kompleksa i bez jasne oznake. Radno vrijeme servisa je radnim danom od 09 do 20 sati te subotom od 09 do 13 sati. 

-.-Goran Razić-.-

Osim novih/starih strojeva tu su još neki (ne)skriveni aduti ovog ski servisa. Prije svega to su cijene. Naime, Montana Hafer nudi servis skija u prosjeku za 10% manje novaca nego što je to slučaj u većini ostalih zagrebačkih servisa. Tako je cijena malog servisa 100 kn, dok veliki servis stoji 150 kn. Za one koji žele poseban servis rađen rukom za to će izdvojiti još uvijek prihvatljivih 180 kn. Cijena servisa snowboarda je ista kao i kod skija. 

Što se tiče načina servisiranja, iz Montane Hafer poručuju kako standardno rubnike servisiraju na 87º za postranični rubnik te 0,5º za bazu. No ukoliko netko zatraži drugačije postavke, to nije nikakav problem. 

-.-Goran Razić-.-

U servisu/trgovini moguće je pronaći i kupiti alate i voskove za samostalan servis. Iako je u ponudi nekoliko proizvođača najpoznatiji je Holmenkol. Osim servisa, Montana Hafer nudi i najam skijaške opreme. Na raspolaganju je 300 pari skija i pancerica te oko 70 kaciga. Cijene sedmodnevnog najma kreću od 250 kn za djecu, preko 350 kn za odrasle rekreativce, dok najam top modela skija stoji 500 kn za tjedan dana. 

Možda glavna prednost najma je mogućnost sezonskog najma skija po cijeni od 600 kn. U tu cijenu su osim najma uključena dva ili tri servisa navedenih skija, što ovakvu opciju čini vrlo povoljnom, pogotovo uzme li se u obzir primjerice cijena novih skija, kada bi se odlučili za kupnju. Isto tako uzmete li u obzir da samo tri velika servisa stoje 450 kn, jasna je isplativost sezonskog najma. Cijene najma snowboarda jednake su najmu skija. 

U ljetnoj sezoni moguće je servisirati ili pak kupit bicikle. Onima koji ipak više vole lagodniju vožnju mogu kupiti motor ili quad kineskih proizvođača, dok oni sportski nastrojeni mogu odabrati neku od sprava za vježbanje, koje su također u prodaji. 

-.-Goran Razić-.-

Budući da smo servis posjetili baš u vrijeme velikih promjena i spajanja s Montanom, vjerujemo kako bi od sljedeće sezone ovaj još uvijek "samozatajni" servis (barem za šire mase) mogao zasjati u puno boljem svijetlu. Ako ništa drugo, povoljna cijena bi mogla biti mamac novim klijentima, dok bi respektabilna mašinerija s lakoćom trebala doprinijeti poboljšanju kvalitete servisa i prije svega brzini odrađenog posla.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4432
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr