OPREMA

»

ODRŽAVANJE

09.12.2008.      

Autor: Goran Razić

Cijene su važeće za sezonu 08/09

 

Gigant - Zagreb

Trešnjevačka radnja, osim ski servisa, bavi se i servisom bicikala te motocikala. No ni prodaja skijaške opreme nije im nepoznanica. Prema riječima vlasnika, Gigant je uistinu gigant među servisima. Da li je zaista tako, procijenite sami.

-.--.-U Svetoivanskoj ulici u Zagrebu već više od petnaest godina radi se na popravcima bicikala i motocikala, a desetak godina radi dućan i servis skijaškom opremom. U svakom slučaju servis je ovdje dominantan, iako dućan svojim kupcima nudi i pancerice, skije, bordove pa čak i sitniju opremu za uređivanje skija. Valja spomenuti kako je Gigant ujedno i zastupnik skijaških štapova Master te skijaških čarapa i ostale sitnije sportske opreme.

Ski servis kao bitniju djelatnost ovdje obavlja dvoje ljudi koji, kako kažu, uz dobre strojeve stižu napraviti sve, iako ima dosta posla, pogotovo u siječnju. Ski servis je strojno vrlo dobro opremljen. Tu je klasičan stroj za brušenje, opremljen kamenom za izradu strukture baze i brusom za čišćenje tj. ravnanje klizne plohe je, kao i većina ostalih, njemačke marke Reichman te renomirane marke Wintersteiger.

U servisu je još posebna jedinica za brušenje rubnika. A prema navodima servisa stroj je predefiniran na kut side edgea od 88°, dok za base edge pretpostavljamo da se brusi na 1°, što je standard u rekreativnom pripremanju skija. Od sezone 08/09 prisutan je i novi stroj, koji bi trebao uvelike olakšati rad u servisu. Riječ je o Wintersteigerovom Trim discu 91 (fotografija gore), koji sada brušenje vrši odjednom i na bazi i na postraničnom dijelu. Tu je i nova voskalica od Reichmanna, s puno boljim termostatom od stare. Od noviteta tu je i novi "pištolj" za krpanje baze. 


Servis raspolaže i strojem za servis snowboarda, također tvrtke Reichman. Kako ne bi mislili da je to sva mehanizacija kojom je opremljen ski servis, u Gigantu ćete pronaći i malu napravu za bootfitting, kao i stroj tvrtke Huber koji služi za namještanje i testiranje vezova na skijama. Stroj je vrlo koristan, te bi ga trebao imati svaki ozbiljniji ski servis. Pomoću dinamometra mjeri stvarne sile koje utječu na vez. Od zanimljivih gadgeta vlasnik nam se pohvalio i jedinstvenim ručnim laserskim mjeračem kuta rubnika, s kojim se svakoj skiji provjerava odgovarajući tuning.

Osim strojnog servsa skija, zanimalo nas je da li je moguće naručiti ručno izrađen servis koji bi imao ručno obrađene rubnike pod željenim kutem, ručno zakrpane rupe, te ručno rađenu i od strane klijenta biranu strukturu baze. No takvi zahvati se u Gigantu ne rade, jer smatra vlasnik, za to nema potrebe.

Moramo priznati da je radnja dobro opremljena te ima sve nužno za dobar servis. Alat je tu, kao i sve potrebno za jedan od kvalitetnijih servisa u gradu. Elokventan vlasnik će nas svojim direktnim nastupom uvjeravati da je najkvalitetniji i najkompetentniji u gradu. A kako to izgleda i koliko su vješte ruke majstora u Gigantu, za provjeru ćete morat dati 170 kn za veliki ili 120 kn za mali servis te se sami uvjeriti.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 182089
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr