OPREMA

»

ODRŽAVANJE

03.12.2008.      

Autor: Tomislav MatošinCijene su važeće za sezonu 08/09 

Žuti mačak - Zagreb

Renomirana turistička agencija kojoj su glavni klijenti mlađa populacija već šestu sezonu bavi se servisom i uređenjem skija i snowboarda, te su među prvima počeli raditi bootfitting.

Servis, koji je u sklopu dućana, nalazi se u zagrebačkom kvartu Sigečica u kojem je zaposleno dvoje ljudi dok u zimskoj sezoni zapošljavaju još 5 sezonskih honorarnih radnika koji su svi učitelji skijanja. Serviseri rade na dva Wintersteiger stroja koji su kupljeni u posljednje dvije godine. Sigma SBI se koristi za uređenje podloge, izradu strukture i pripremu rubnika dok se pomoću, dobro nam poznatog, Trim disc 71 bruse rubnici. Rubnici se standardno bruse na 2 stupnja base edge, te na minimalno 2 stupnja side edge. Brušenje side edga ovisi o modelu skija koje donesete na servis, te o vašem znanju i tehnici skijanja. Naravno, rubnike možete dati nabrusiti na kutove po vlastitoj želji. U servisu se koriste i dva mala stroja za nanošenje TOKO voska, možda više predviđena za osobnu upotrebu nego komercijalnu, koji zagrijavaju i tope te na skiju nanose tekući vosak. Pozitivna strana nedostatka većeg stroja je bolja impregnacija tekućeg voska u bazu skije.

Veliki plus ovom servisu je višegodišnje korištenje mašine i kalupa za bootfitting koji će riješiti gotovo svaki problem s premalom, a u nekim slučajevima i prevelikom pancericom. U servisu možete ispitati i DIN skalu svojih vezova što će se obaviti ručnim testerom – dinamometrom. Uništena baza popunjava se pomoću "pištolja" za krpanje, nakon čega će se pomoću gore spomenute mašine izraditi struktura baze koja se može izvesti na više od 1000 varijacija.

Moguće je naručiti 4 tipa servisa skija, Servis 1, 2 i 3 te World cup servis. Servis 1 je pandan malom servisu, Servis 3 velikom, dok se kod Servisa 2 radi mali servis s tim da se popunjavaju sva kritična oštećenja baze. World cup servis je servis u kojem naglasite kakve karakteristike skija želite, cijeli proces uređenja izvodi se ručno uz upotrebu high fluor i nano voskova. Cijene se kreću od 120 kn za Servis 1 do 330 kn za World cup servis. Također možete naručiti samo jednu radnju na svojim skijama kao npr. mazanje, brušenje ili popunjavanje skija što ne ulazi u ovaj cjenik. Kako je servis u sklopu dućana, tamo, između ostalog, možete kupiti i svu opremu za samouređenje skija na što će vas i poticati u samom servisu.

I snowboarderi ovdje mogu dati urediti i pripremiti svoju opremu po cijeni od 170 za mali, odnosno 220 kuna za veliki servis. Uz nadoplatu moguće je naručiti i hitni servis u kojem će se vaše skije odnosno snowboard servisirati u roku 30 minuta.

U ski servisu Žuti mačak članovi magazina Skijanje.hr imaju osiguran popust od 15% na servis skija uz predočenje kupona koji možete naći u dijelu s osobnim podacima člana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3022
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr