OPREMA

»

ODRŽAVANJE

24.11.2008.      

Autor: Tomislav SeljanCijene su važeće za sezonu 08/09  

Cero - Karlovac

Jedini ski servis u Karlovcu i široj okolici otvorio nam je svoja vrata.

ski servis CeroSki servis Cero nalazi se u Karlovcu.  Vlasnik, g. Boris Cerovac s uređivanjem skija susreo se još kao student nekadašnjeg DIF-a. Potom je dugi niz godina servisirao skije za obitelj i prijatelje, da bi 2000. g. i službeno otvorio ski servis. Veći dio posla obavlja sam, a po potrebi mu pomaže obitelj, najčešće kao logistika kod preuzimanja i izdavanja skija i bordova.

Prve sezone, u nedostatku strojeva sve se radilo ručno, već su sljedeće godine nabavljeni prvi strojevi, a u treću sezonu servis je krenuo potpuno opremljen. Danas raspolaže sa gotovo svim strojevima potrebnim za servisiranje skija i bordova, nedostaje tek stroj za ispitivanje vezova opremljen dinamometrom te mašina za bootfitting.

U skladu s tim, Cero prednost daje strojnom servisu, no na zahtjev moguće je dobiti i uslugu ručnog servisa. Jedino se krpanje klizne plohe obavlja isključivo pištoljem sa plastičnim patronama, marke Snoli. Za popravak oštećenja uz rubnike, upotrebljava se tzv. plastična žica, koja se bolje veže s metalom.

ski servis CeroZa brušenje i poravnavanje klizne plohe koristi se stroj švicarske tvrtke  Montana. Stroj radi na principu beskonačne trake i opremljen je auto-feed sustavom. Taj sustav, uz upotrebu specijalnih mostova osigurava ravnomjerni pritisak na svim dijelovima skije, kao i ujednačenu brzinu prolaska skije preko brusne trake. Baze bordova bruse se i poravnavaju na stroju marke Toko.

Za finalnu obradu klizne plohe zadužen je stroj marke Reichmann, također opremljen auto-feed sustavom i brusnim kamenom koji garantiraju besprijekornu izradu strukture. Iako se struktura može izraditi i ručno, g. Cerovac ističe kako nema servisera koji će taj posao odraditi bolje od stroja. U servisu se prednost daje finijim strukturama, no i ostale opcije dolaze u obzir.

Wintersteiger trim disc 71Osim za izradu strukture, Reichmannov se stroj koristi i za brušenje rubnika. Bočni rubnik brusi se na 88°, dok je standardna postavka za bazni rub 0,75°. Ako netko želi drugačije nabrušene rubnike može birati od 86°-90° za bočni rubnik, te 0,5°-1,5° za  bazni. Od ove (2008./09.) sezone, novost u servisu je Wintesteiger trim disc 71, stroj opremljen keramičkim diskovima za fino poliranje rubnika. Iako je ovim strojem rubnike moguće urediti kompletno, bazni i bočni rub i dalje se bruse na "starom" Raichmanu, dok je novi stroj zadužen za završno poliranje, nakon kojeg se dobiju točnije nabrušeni i trajniji rubnici, prema riječima g. Cerovca, identični tvorničkoj varijanti.

Voskanje se obavlja pomoću "voskalice" Wintersteiger. Koristi se univerzalni Holmenkolov vosak, a po želji se može dobiti i  Swix za različite vrste i temperature snijega.

U servisu nije moguće kupiti alate za samostalno servisiranje zimske sportske opreme. Trebate li pak rabljenu opremu, istu želite zamijeniti, prodati ili pokloniti, ili želite bilo kakav savjet u vezi skijaške opreme, ski servis Cero će vam rado u tome pomoći.

 ski servis CeroU novu (2008./09.) sezonu Cero ulazi i s novim, nešto većim cijenama, koje se nisu mijenjale gotovo od početka rada servisa. No, i nakon poskupljenja Cero ostaje u konkurenciji za najjeftiniji ski servis u državi. Tako cijena malog servisa sada iznosi 90, dok ćete za veliki morati izdvojiti 130 kn. Za nulti servis (montaža i podešavanje vezova, vosak i otupljivanje rubnika na vrhu i repu skije ) potrebno je izdvojiti 80 kn.  Učiteljima skijanja i  članovima kluba čitatelja magazina Skijanje.hr odobrava se popust od 10%.

Osim skija i bordova koji se počinju servisirati početkom studenog pa sve dok ima posla, izvan sezone, Cero servisira i bicikle.

U sezonu 2009/2010. ski servis ulazi i s uslugom najma skija i skijaške opreme. Za ovu uslugu također vrijedi popust za članove magazina Skijanje.hr od 10%

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 307771
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr