OPREMA

»

ODRŽAVANJE

02.02.2005.      

Autori: Goran Razić, Željko MihalićCijene su važeće za sezonu 04/05 

Max Sport – Zagreb

Na istočnom dijelu grada prisutan je još jedan ski servis. Max Sport smo ranije obilazili zbog prodajnog prostora, sada smo se koncentrirali na servis koji je vrlo zanimljiv. Činjenice i kratki dojmovi su tu...

Iako je po nekima IX. Ferenčica 3 u sastavu druge države, za odlazak u ski servis neće vam trebati putovnica.

Servis nije teško naći, a i postoje table koje lijepo usmjeravaju potencijalne klijente. Servis je u sklopu dućana, ski-renta te možda najvećeg, a definitivno jednog od rijetkih mjesta gdje je moguće napraviti kompletnu zamjenu opreme staro za novo, naravno uz nadoplatu. Taj dio je za svaku pohvalu. Tu je i prodaja rabljene opreme gdje se može naći zaista svašta.

No kako smo ovaj puta na Ferenčicu došli s namjerom uvida u kvalitetu ponude ski servisa, nećemo dužiti o ostalim stvarima. U servisu rade tri djelatnika. Kako nam navode, desetogodišnje iskustvo voditelja ski servisa rezultiralo je uspješnim petogodišnjim radom ski servisa u kojem se radi sve, navode da nema skije koju ne mogu popraviti, a kao glavni argument navode zadovoljstvo i vjernost svojih klijenata koje su uspjeli očuvati već nekoliko sezona. Servis se radi 90 % ručno, tako da je zagarantirana individualnost i finoća servisa.

Preostalih 10 % servisa predstavlja jedan stroj tvrtke Mähler koji služi isključivo za brušenje baze skije te oštrenje rubnika. Stroj je starije generacije, a brušenje se izvodi uz pomoć brusne trake. Kutevi na koje brusi skije su 89° side edge i 1° base edge.

Ostali dio servisa zanimljiv je utoliko što se sve radi tradicionalnim ručnim metodama, koje su nam vrlo ambiciozni djelatnici s puno entuzijazma pokazivali servisirajući neke modele pred nama. Krpanje baze se radi grafitnim štapićima pomoću kojih se popunjavaju nastala oštećenja, a ostatak servisa se dovršava ručno, no prema riječima voditelja servisa uz poseban obzir prema skijama, koje je moguće jako dobro pripremiti i bez skupocjene mehanizacije.

Za voskanje skija se koristi univerzalni Toko vosak, ali je po potrebi moguće naručiti bilo koji drugi tip voska, za plus temperature ili za minus temperature. Voskanje se radi pomoću pegle.

Posebne stvari na koje se ponose u servisu su isključivo ručni servis, ručno detuniranje skija, ručna izrada strukture baze, koja se također odabire po želji.

Cijena malog servisa je 100 kn, a velikog 140 kn. Po tome je Max sport jedan od jeftinijih servisa u gradu, no kako nemaju skupu mehanizaciju to je i razumljivo, naravno, uzimajući u obzir sve prednosti i mane ručnog servisa skija. Cjenikom su također definirani i ostali radovi poput zamijene kopče na pancericama ili montaža vezova (50 kn).

U servisu nas uvjeravaju da ako nije potreban veliki servis skija, ali ipak postoje manja oštećenja na bazi skije, da će zahvat krpanja besplatno napraviti jer skije nikada ne puštaju iz servisa, a da nisu 100 % spremne za stazu.

Improviziran interijer u kojem živi Max sport te manjak mehanizacije samo su jedne od karakteristika. S druge pak strane možemo pohvaliti entuzijazam, brigu o skijama, što se posebno izražava vrlo pažljivim i tankim brušenjem rubnika, kako bi skija bila što trajnija. Naravno, oslanjamo se na riječi servisera, zaključak i konačna ocjena je na vama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216668
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr