OPREMA

»

ODRŽAVANJE

02.02.2005.      

Autor: Goran RazićCijene su važeće za sezonu 04/05 

Rost Sport - Zagreb

Dom sportova ujedno je i dom poznatog sportskog dućana te servisa i najma skijaške opreme. Ovaj puta posjetili smo ski servis koji svakako zaslužuje našu pažnju.

Istočna strana zgrade Doma sportova udomljuje dućan, o kojem smo već pisali. Veličina dućana i raznolika sportska ponuda je svakako za pohvalu, a odmah u sklopu prodajnog prostora nalazi se i Outlet trgovina, koja nudi starije modele kako odijeće, tako i opreme, po povoljnijim cijenama. Odmah pored toga je i ski servis.

Riječ je o prostoru od 600-tinjak kvadrada, u kojem se može naći dosta toga, prvenstveno rabljena oprema, odjevni predmeti, najam kompletne skijaške opreme te ono što nas je najviše zanimalo - ski servis!

Servis je već dosta dugo poznat po svojoj suradnji s Elanom radi koje je stekao titulu ovlaštenog Elan servisera. Hoće li suradnja biti i dalje aktualna pokazat će vrijeme.

Servis živi na leđima šestorice ljudi koji su zaslužni za povijest servisa dugu 8 godina. Radnja je upogonjena strojevima marke Wintersteiger, a posebnu pažnju skrenuli bi na bogatstvo mehanizacije. Servis posjeduje čitavu liniju navedenih strojeva za servis skija, od kojih smo neke strojeve imali priliku vidjeti jedino u Rost Sportu. Strojevi veličine povećeg automobila, posve automatizirani procesi obrade plohe, brušenja rubnika, voskanja, izrade strukture itd. garancija su vrlo brzog te podjednako kvalitetnog servisa kod većine korisnika. Kako tu ne bi bio kraj priče, prema informacijama djelatnika za sljedeću sezonu planirana je nabavka još novijeg stroja, a koji će zauzimati nešto manje dragocijenog prostora od trenutno prisutnih.

Odgovorni nas uvjeravaju da je izrada strukture, isto kao i kut brušenja rubnika podložan dogovoru, no kako kažu, to se rijetko radi. Najčešće su dovoljne standardne postavke, tako da se radi srednja finoća strukture baze te kut brušenja od 88° side edgea i do 1° base edgea.

Čekanja najčešće nema, skije su gotove sljedeći dan, osim u periodima najvećih gužvi kada se čeka najviše dan i pol do dva.

Potrebno je napomenuti da Rost Sport nudi potpuni servis snowboarda koji se također radi na automatiziranom stroju za snowboard. U ponudi su još i stroj za poliranje rubnika koji je namijenjen poboljšavanju performansi rubnika nakon brušenja. Osim navedenog, Rost Sport vrlo ciljano koristi i stroj za krpanje klizne plohe. No prema navodima voditelja servisa stroj je pogodan za jača oštećenja koja su smještena isključivo po dužini skije, dok se ostala krpanja poprečnog tipa izvode ručno pomoću tzv. "pištolja". Voskanje se radi univerzalnim Toko voskovima, također strojno.

Servis ima solidan broj stalnih klijenata o čijem zadovoljstvu na žalost nismo imali prilike svjedočiti. Cijene servisa su još uvijek najviše u gradu. Mali servis iznosi 120 kn, a veliki 200 kn. Nadamo se da izvanserijska kvaliteta opravdava cijenu.

Riječ je o automatiziranom servisu, koji se ne oslanja previše na finoću izrađenu rukom, servis je velikog kapaciteta i imena. Svakako vrijedno pažnje

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214297
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr