OPREMA

»

ODRŽAVANJE

31.01.2005.      

Autor: Goran VukelićCijene su važeće za sezonu 04/05  

Alpina 2000 - Rijeka

Odredište za prave znalce, zaljubljenike u skijanje, koje će s druge strane dočekati njima jednaki.

Smješten na Drenovi, u Fužinskoj ulici, ski servis i trgovina Alpina 2000 u punom se sjaju otvara samo pravim znalcima. Iako posluje tek 6 godina, stručnost ovog servisa ne bi trebalo dovoditi u pitanje – vlasnik je baštinio dugogodišnje iskustvo u održavanju ski opreme kao priznati natjecatelj, ski učitelj i rekreativac.

Ono što u Alpini 2000 ističu kao svoju neprijepornu vrijednost je, gotovo pa isključivo, ručni rad. Svakoj se skiji poklanja maksimalna doza pažnje dok prolazi kroz ruke dvojice iskusnih servisera. Slijedom navedenog, ni lista mehanizacije nije podugačka – tu je stroj za brušenje rubnika Wintersteiger te nekolicina ručnih strojnih alata, poput blanjalica Ferrari. Sam vlasnik kaže da za širenjem popisa strojeva nema potrebe – orijentirani su na zahtjevniju publiku koja cijeni ručni rad i s povjerenjem im prepušta opremu. Klone se komercijalizacije i "štancanja" servisa skija.

Ono što ih izdvaja od drugih servisa u okolici su specifični popravci koje je moguće obaviti samo kod njih – poput izmjene ili krpanja dijelova rubnika, izmjene cijele klizne plohe itd.

Skije se za rekreativce voskaju univerzalnim voskom ili smjesom više voskova, ali izlazi se u susret svim prohtjevima kako po pitanju voskanja, tako i po pitanju brušenja rubnika ili izrade strukture baze. Za rekreativce je standard brušenja rubnika 87-90°, te izrada baze sa srednjom finoćom. Svi su parametri servisiranja skije ili boarda uvijek ostavljeni stranci na izbor.

U Alpini 2000 rade i bootfitting specijalnim fenom kojim zagrijavaju plastiku pancerice i modeliraju je prema vašoj anatomiji. Ne posjeduju spravu za ispitivanje vezova sa dinamometrom. Kod krpanja baze koriste "pištolj".

Cijena malog servisa (brušenje rubnika, nanošenje voska) u Alpini 2000 iznosi oko 80-100 kn, a velikog (navedeno + krpanje baze) oko 140 kn. Cijena ovisi i o dužini skije i stupnju oštećenja.

Što se tiče prodaje alata za ručni servis, izaći će vam u susret ukoliko su u mogućnosti.
Osim ski servisom, Alpina 2000 bavi se i prodajom ski opreme. Jedini na riječkom području u ponudi imaju ovosezonski program Elan skija. Osim toga, na policama su i skije marki Blizzard, Völkl i Rossignol; zatim Dolomite, Tecnica i Dalbello pancerice, Elan buce i Marker vezovi. Osim prodajom nove opreme, bave se i prodajom rabljene ski opreme kao i iznajmljivanjem skija i pancerica.

Osoblje je za servis educirano na seminarima talijanskih i austrijskih udruženja ski servisera te u tvornicama ski opreme.

Sve navedene reference su nas potakle da svim članovima magazina Skijanje.hr ponudimo popust od 15% na servis skija u Alpini 2000, kao i da im pružimo svaki 5. servis besplatno uz predočenje kupona koji se nalazi u članskom kutku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 34051
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr