PROIZVOÐAÈI

»

VöLKL

29.07.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Voelkl.com

 

Preminuo Franz Völkl

Ljetni mjeseci veæ drugu godinu za redom donose oproštaj od istinskih pionira skijaške industrije.

Prošlog kolovoza svijet skijanja oprostio se tako od utemeljitelja marke skija Blizzard, Antona Tonija Arnsteinera, a ovo ljeto donijelo je kraj životnog puta i za dugogodišnjeg "oca" marke skija Völkl, Franza Völkla.

Vrlo slièno kao i Arnsteiner, koji je preminuo u dobi od 88 godina, i Völkl je preminuo u dobi od 87 godina. Kako su iz tvrtke juèer objavili - još u subotu, 26. srpnja.

Na èelu Völkla Franz Völkl nalazio se od 1952. pa sve do devedesetih godina prošlog stoljeæa. A najveæi trag u svijetu skijaške industrije ostavio je plasmanom na tržište svojedobno maksimalno popularnih "trkaæih tigrova" te, pokazat æe se, povijesno-prijelomnim zaèetkom primjene moderne karbonske tehnologije u izradi skija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavaè: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247816
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom oznaèene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugaèije naznaèeno. Uredništvo magazina ne jamèi za toènost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr