PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

19.12.2005.      

Autor: Goran RazićUstupio: Gigant sport d.o.o. Svetoivanska 26 10 000 Zagreb tel: 01/3639-105 fax: 01/3639-105  

Völkl Unlimited AC1 (05/06)

Völkl Unlimited modeli punokrvne su allmountain skije. S ukupno šest modela u klasi, Völkl potencijalnim kupcima daje na raspolaganje zaista dobar izbor te daje na raspolaganje modele za svakog.

Testirani model: 163 cm, r = 15
Sidecut: 116 - 70 - 103
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170, 177 cm

Za razliku od Racetiger modela, te nekih viših modela iste klase koji dolaze s drvenom jezgrom, Unlimited dolazi s kompozitnom jezgrom koja je karakteristična za niže modele rekreativne völklove klase. Kao drugi po redu primjerak od dna ponude (odmah ispred modela S1) ova skija pokazuje kvalitetu te funkcionalnost u uvjetima za koje je predviđena, no isto tako jasno daje do znanja kako neće trpiti teže, te bržoj vožnji sklonije skijaše.

Unlimited krasi velika elastičnost te solidno ponašanje u mekanijem snijegu. No budući da skija ne voli brzu vožnju treba pripaziti na vibracije te neočekivana poskakivanja koja se znaju dogoditi ako skiju ne vozimo... lagano.

U tvrdim uvjetima na stazi Völkl nas je posebno oduševio svojim rubnicima. Rubnici su za ovu klasu skija i više nego dobri. Skija dugo i kvalitetno drži te dugo ne pokazuje znakove zamora. Čak ni mala torzijska tvrdoća te mala masa ne sprječavaju je da se ipak solidno nosi u takvim uvjetima. Pri većim brzinama ili pak u iskijanom snijegu skija postaje dosta nestabilna i tražit će ili sporiju vožnju ili pak puno korekcija od strane skijaša.

Prebacivanje s rubnika na rubnik je lagano i vrlo ugodno, tako da uređene staze postaju prava uživancija.

Kao ipak dno ponude ove klase, skiju bismo preporučili skijašima do mase od 70 kg, te srednjeg skijaškog znanja. Skijaši koje bi trebao zanimati ovaj model spadaju u kategoriju onih koji vole zastraniti pored staze te se još uvijek privikavaju na raznolike uvjete, kako na, tako i pored staze.

Kako skija nije za jurnjavu niti za velike kušnje uzrokovane jakim nožnim mišićima, dojma smo kako bi pripadnice nježnijeg spola u ovoj skiji pronašle veliki užitak te mogućnost skijanja po bilo kojim terenima.

Skijaši naprednijeg znanja, s ambicijama skijanja po dubljem snijegu, tvrđim stazama, ili pak jednostavno, željnih brže vožnje, savjetujemo da prilikom odabira skija prednost ipak daju modelu iz višeg ranga, poput AC2, AC3 ili čak AC4. Sve navedene modele krasi nešto veća tvrdoća materijala, ponešto veća težina i ono što je najbitnije za pravu allmountain skiju, veća širina. Tako model AC4 donosi sidecut od respektabilnih 125 - 82 - 110, čega se ne bi trebale posramiti niti neke punokrvne freeride skije iz srednje klase. Osim sidecuta, jači modeli donose i veće radijuse, a sve to je začinjeno i drugačijom konstrukcijom kojoj je glavna značajka sensorwood jezgra. Osim toga treba spomenuti kako svi modeli dolaze s Marker vezovima te Motion sistemom ugradnje. No više o tome u nekoj drugoj recenziji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214150
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr