PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

11.05.2011.      

Autor: Goran Razić 

Völkl skije 11/12

Völkl je nekim redovnim osvježenjima i s dvije nove klase skija unio dovoljno noviteta koje će dočekati kupce u skijaškoj sezoni 11/12. Sensor i RTM ugodna su iznenađenja namijenjena za šire mase.

Natjecateljski segment u Völklu je ostao nepromijenjen. Barem u smislu izrade i novih materijala. U race gami samo su dva Power Switch modela ostala identična kao i prošle sezone. Ostale skije nude ponešto osvježeni izgled. 

I dalje su u ponudi Racetiger GS Power Switch i Racetiger SL Power Switch, koji se zbog mogućnosti regulacije tvrdoće bolje prilagođavaju skijaševim preferencama te uvjetima na stazi. Osim njih tu su poredani i sljedeći modeli, počevši od najjačih prema slabijima: Racetiger Speedwall GS Racetiger Speedwall SL (dolje), Racetiger RC Orange PSi Racetiger RC White PSi te Racetiger SC PSi

-.--.-

Tigershark
predstavlja svojevrsni "top performance" razred u koji spadaju tri modela: Tigershark 11 Feet Power Switch (dolje), Tigershark 10 Feet i Tigershark 8 Feet. Od nove sezone više ne postoji niži razred pod nazivom Crosstiger, koji je do prošle godine nudio dva modela. 

-.--.-

Sensor
je i dalje predstavnik allround klase, koji je od sezone 2011/2012 pretrpio određeni redizajn. Naime, skije su osim promijenjene vanjštine od sada opremljene i "tip rockerom" što bi trebalo doprinijeti većom okretnosti na uređenim stazama te olakšati vožnju u "popodnevnim uvjetima". Na tržištu su Sensor 3 (dolje), Sensor 2 i Sensor 1. Skije imaju od 11 do 15 metara radijusa što je idealno za skijaške početke. 

-.--.-

Izmijenjena je i ženska Attiva linija, koja donosi ponovo čak sedam modela skija. Široka paleta boja te širina struka u rasponu od 68 do 82 mm daju nadu da će pripadnice ljepšeg spola pronaći nešto za sebe. One će u sljedećoj sezoni moći birati između modela Aurora, Tierra, Fuego (dolje), Sol, Estrella Blue, Estrella Green, Aire i Cielo. Ovaj posljednje navedeni model opremljen je i rockerom na vrhu skije. 

-.--.-

Allmountain razred otvara Grizzly, koji je i dalje sačinjen u potpunosti od drva, ima širinu struka od 89 mm i moguće je mijenjati tvrdoću skije pomoću Power Switcha. 

-.--.-

Nastavno na Grizzlya dolazi nam cijeli novi razred skija. Nakon odlaska u mirovinu klase Unlimited, koja je neko vrijeme bila simbol allmountain skija, u proizvodnji je klasa RTM (Ride The Mountain). Skije su opremljene rocker tehnologijom, a slično poput prethodnika i RTM-ovi modeli su označeni širinom struka. Tako nam dolaze modeli RTM 84, RTM 80, RTM 77, RTM 75 iS, RTM 75 i RTM 73. Prva tri modela imaju "full rocker", dok posljednja tri imaju rocker samo na prednjem dijelu skije.   

-.--.-

RTM je jedna od dvije najveće novosti kod Völkla. Druga se zove Code. Riječ je o ekskluzivnim modelima posebno dizajniranim i sa sakrivenim svim podacima od radijusa, sidecuta, pa čak i visine. Skije su namijenjene za napredne rekreativce, prvenstveno za stazu, a opremljene su i rocker tehnologijom. Moguće je birati između Code Speedwall (dolje) i Code PSi modela. Više detalja pročitajte uskoro u recenziji Codea. 

-.--.-

Freeride modeli i dalje su brojni. Tu su skije do čak 132 mm širine struka. Najjači predstavnik je model Kuro, a slijede ga modeli Shiro, Katana, Gotama, Mantra, Bridge i Kendo.

Modeli za park i pipe dolaze u imenima Wall, Ledge i Alley, od kojih samo model Ledge ima rocker tehnologiju, dok su ostali građeni po sistemu full cambera, odnosno maksimalne dodirne površine na snijegu. Modeli su širine struka od 81 do 87 mm. Ženski modeli za park&pipe i za freeride također su u ponudi. Tu su modeli PRL, Gem, Kiku, Aura i skija koja u hrvatskom prijevodu nudi brojne asocijacije - imena Kenja

Za juniore je dostupna čitava gama modela, odnosno gotovo svi modeli koji se rade za odrasle postoje i u dječjoj inačici.

-.--.-

-.--.-

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4709910
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr