PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

16.04.2012.      

Autor: Goran Razić 

Völkl skije 12/13

Uz tehnološke novitete rame uz rame idu i nove linije skija. Došlo je vrijeme za osvježenje; Grizzlyja više nema, no tu je linija Werks za napredne skijaše i linija Essenza za dame.

Völkl je osvježio svoju gamu skija, unio neke tehnološke novitete te već standardno promijenio dizajn najpopularnijih modela. 

Krenimo s natjecateljskom linijom Racetiger. Ovdje su nestala dva modela, ona koja su do prošle godine bila opremljena Power Switchom. Ostali su sljedeći modeli, poredani od najjačeg prema najslabijem: Racetiger Speedwall GS i Racetiger Speedwall SL (dolazi u dvije boje, žutoj i plavoj - slika dolje) kao predstavnici top klase. Zatim su tu Racetiger RC PSi modeli (u dvije boje, narančastoj i crvenoj) te model Racetiger SC PSi. Kako smo već navikli, potonji modeli su ponešto omekšani veleslalom, odnosno slalom modeli šire primjene, a k tome su opremljeni Power Switch Individualom, kod kojeg je moguće podesiti željenu fleksijsku tvrdoću skije. Modeli su blago promijenjenog izgleda s laganim odmakom od prepoznatljivo žuto crne kombinacije slalom modela.

-.--.- 

Tigershark, koji i dalje prezentira "top performance" razred i dalje dolazi u tri samo blago redizajnirana modela. Tu su Tigershark 11 ft Power Switch, Tigershark 10 ft (slika dolje) i Tigershark 8 ft. Riječ je o skijama namijenjenima za odlične skijaše, a glavna dizajnerska odlika su im hladne "metalne" boje i pomalo minimalističan izgled. 

-.--.-

Rekreativni Sensor modeli su i dalje tu, a kao i prošle godine dostupna su samo tri modela; Sensor 3 (slika dolje), Sensor 2 i Sensor 1. Najslabiji nudi kompozitnu jezgru i predstavlja najlakšu skiju, dok najjači model nudi dvostruku drvenu jezgru i namijenjen je skijašima koji su već naveliko ušli u carving svijet. Kod ovih modela nema razlike, osim u promijenjenim bojama i blagom redizajnu. 

-.--.-

Nakon dugo vremena ženska linija Attiva više ne postoji. Sada je tu Essenza s ponudom 6 modela namijenjenih pripadnicama ljepšeg spola. Na raspolaganju su redom Charisma, koja ujedno predstavlja i najjači model, pa redom Allura, Chiara, Viola (slika dolje), Aurena i Adora. Nježan dizajn i pastelne boje glavne su karakteristike vanjštine. Ono što je u unutrašnjosti se razlikuje od modela do modela. Od kompozitne jezgre na najslabijem modelu, pa sve do drvene jezgre i čelikom ojačane drvene jezgre na najjačim modelima. Sve ženske skije opremljene su "tip rockerom". 

-.--.-

Grizzly modela više nema, ali je zato tu već poznata linija RTM (Ride The Mountain), odnosno Völklova allmountain linija. Ovdje se također nije puno toga mijenjalo. I dalje je u ponudi šest modela; RTM 84, RTM 80, RTM 77, RTM 75 is, RTM 75 (slika dolje) i RTM 73. Brojčana oznaka i dalje označava širinu struka skije, s time da su najjača tri modela opremljena full rockerom, što ih svrstava u razred već ozbiljnih skija za neuređene terene. 

-.--.-

Code linija gotovo pa nije doživjela veće preinake u izgledu. I dalje su dostupna dva modela; Code Speedwall (slika dolje) i Code PSi. Riječ je o svojevrsnim ekstra modelima iz razreda on piste high performance, namijenjenim prvenstveno korpulentnijim skijašima i onima koji vole veće brzine. Glavna namjena im je skijanje po uređenim stazama, i po svim tipovima staza. Nakon što su do prošle godine čuvani podaci o geometriji Code modela, ove godine je pao veo tajni te su potencijalnim kupcima dostupni svi podaci.

-.--.-

Najveći novitet sezone 12/13 je svakako V-Werks, u koju spadaju dva top modela. Iznimno lagani, brzi i modeli namijenjeni za isprobavanje limita. U ponudi su modeli V-Werks Code i V-Werks RTM, rađeni na bazi modela RTM i Code. 

-.--.-

Za one sklonije dubokom snijegu u ponudi su dobro poznati Völklovi freeride modeli. Od potpuno redizajniranog modela Kuro, sa širinom struka do 132 mm, pa sve do modela Shiro, Gotama i Bridge, sa strukom od 95 do 119 mm. Za one željnije agresivnije vožnje u powderu tu su i modeli opremljeni titanalom, a dolaze s imenima Katana, Mantra i Kendo

-.--.-

Niti oni željni snowparka neće ostati zakinuti jer su im na raspolaganju modeli Wall, Kink, Step, Ledge (slika gore) i Alley, isto kao i cijela ženska i junior freeride/freestyle linija.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1473
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr