PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

12.07.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: TČT d.o.o., Ilica 191, Zagreb, tel: 01/3632-944

 

Völkl Code Speedwall (11/12)

Proniknuti u tajni kod ove skije moguće je samo na snijegu jer su svi tradicionalno dostupni podaci – sakriveni.

Testirani model: nedostupno
Sidecut: nedostupno
Dostupne visine: nedostupno

-.--.-

-.-Goran Razić-.-Völkl se odlučio malo marketinški poigrati s dvjema novim skijama predstavljenim za sezonu 2011/12. Imena su im Code Speedwall i Code PSi, a osim toga svi su drugi podaci skriveni. Nemoguće je tako od proizvođača doznati sidecut, radijus, pa čak niti duljinu skije. Za otključati tajni kod, tj. doznati kakva je skija i kome je namijenjena, nema druge nego odvesti je na snijeg i isprobati. Mi smo to učinili s Code Speedwallom.

Kako uopće odabrati skiju za sebe ako ne znate njezinu duljinu i sidecut? Völkl je za to smislio tablicu pomoću koje skijaš može, ocjenjujući svoju razinu znanja i visinu, doznati koji je model Code Speedwalla za njega – plavi, žuti, crveni ili crni.

Nama se "poklopio" crveni Code Speedwall. Völkl nije, srećom, sakrio sve podatke pa smo tako doznali da je drvena jezgra skije ojačana titanom, rubnici su izrađeni od istog materijala kao i baza te se mogu jednako servisirati (Speedwall), a tu je i Tip&Tail Rocker.

Konačno, staza! I to vrlo tvrda, "ispeglana", sa zamjetnim nagibom. Code Speedwall se tu sasvim dobro snalazi, skijom je lako skrenuti u zavoj kada postavljena na rubnike jednostavno klizi stazom. To je moguće činiti poprilično brzo, a dojam je da su skiji "prirođeni" širi zavoji radijusa oko 15-ak metara.

Prilično je tvrda te slabije amortizira ledene brazde i stepenice na stazi što zna rezultirati znatnijim vibracijama. Za nizanje užih zavoja treba jače stisnuti skiju, a općenit je dojam da je skija namijenjena iskusnijim skijašima, bolje tehnike i jače snage u nogama.

Völkl navodi da je zbog inovativnih tehnoloških rješenja poželjno izabrati Code skiju oko 10 cm dulju od uobičajene duljine skije. Teško je provjeriti da li nam je tablica s početka teksta dala upravo takav model (opet, zato jer nema podataka o duljini skije), no činjenica je da je testirani Code pružao sigurnost pri većim brzinama što je jedna od odlika duljih skija. Poslijepodnevni mekši snijeg nije previše naškodio agilnosti skije, vjerojatno zbog rocker tehnologije. Ipak, u mekšem i dubljem snijegu ograničavajući faktor postaje tvrdoća skije.

Ukoliko smo ispravno dešifrirali tajni kod, možemo zaključiti da je Code Speedwall skija namijenjena kategoriji od naprednih do iskusnih skijaša koji žele pojuriti uređenim stazama klizeći cijelo vrijeme na rubnicima. Pri tome ne žele natjecateljski model koji traži cjelodnevni aktivni angažman, već skiju stepenicu ispod toga.

-.-Goran Razić-.-
U paketu s time dobit će i atraktivan grafički dizajn očito inspiriran filmskim serijalom "Matrix". Ostaje jedino vidjeti kako će takva ciljana iskusna publika prihvatiti marketinšku novotariju po kojoj su sakriveni praktički svi bitni podaci po kojima se dosad birala skija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298514
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr