PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

26.06.2007.      

Autor: Goran RazićUstupio: Gigant sport d.o.o. Svetoivanska 26 10 000 Zagreb tel: 01/3639-105 fax: 01/3639-105 

Völkl Racetiger SL racing (07/08)

Slalomska "jurilica" iz Völkla u novoj sezoni donosi nam ponešto promijenjenu vanjštinu. Većina novih ovogodišnjih tehnologija ipak je zaobišla ovaj model.

Testirani model: 165 cm, r = 12,8m
Sidecut: 119 - 66 - 102
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

Već ranije testirani slalom model u novoj sezoni ne donosi nam ništa novo. Već treća sezona bez revolucionarnih promjena očito je znak da u Völklu sve ide po planu i da skiju jednostavno nije potrebno mijenjati, ili je pak znak da se uskoro sprema nešto veliko. Iako je došlo do promjene u nazivima Völklovih serija, a prisutne su i neke nove tehnologije (power switch kod Tigersharka, op.a.), na ovome modelu nije ništa mijenjano.

U skiji su i dalje ugrađeni "Double grip" i "XTD sensor woodcore", čime Völkl i dalje ostaje vjeran drvenoj jezgri skije. Niti kod vezova nema promjene. I dalje je prisutan Marker, sa svojim solidnim iPT R 14 vezom.

Kako smo već spominjali, skija je vrlo tvrda i na prvi pogled je jasno za kakve je namijene. U usporedbi s ostalim slalom modelima drugih proizvođača skija spada u gornji dom, barem po tvrdoći. Nepopustljivost i kažnjavanje svakog opuštanja i dalje je glavna karakteristika modela. No s druge strane SL se može pohvaliti velikom brzinom, koju postiže u kratkom vremenskom intervalu.

I dalje je karakteristika ove skije veliki osjet promjene terena ispod nogu. Drugim riječima, skija vrlo brzo prenosi sve neravnine na noge skijaša, što može djelovati malo nezgodno, no nekim skijašima i iznimno bitno u skijanju. Krutost skije najbolje se osjeti pri tvrdim stazama i ledenim podlogama. Völkl tada posao odrađuje odlično, no primjetno je jako opterećenje na koljenima. Odmora na SL-u nema, jer je kazna za to ekspresno gubljenje ravnotežnog položaja i vožnja na repovima skija.

Mekani snijeg skija prolazi svojom snagom, bez imalo popuštanja. Velike brzine i agresivna vožnja svakako su domaći teren za ovu skiju, koja u tim uvjetima daje maksimum i tek onda počinje pružati očekivane rezultate.

Völkl Racetiger SL racing svakako je skija za ljude korpulentnije građe, agresivnijih preferenci i prije svega zdravih koljena! Za skijaše koji vole kratke zavoje, ali agresivna vožnja nije glavna karakteristika njihovog stila, ova skija bi mogla biti malo previše "nervozna". S nestrpljenjem očekujemo sljedeću sezonu i eventualne novitete u natjecateljskoj klasi Völkla, naravno, ako će ih biti. Za sada SL odrađuje posao upravo onako kako se od njega i očekuje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275808
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr