PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

28.10.2007.      

Autor: Goran Razić 

Völkl skije 07/08

U ponudi je nekoliko klasa skija, sve odišu prepoznatljivom snagom i karakterom, a drvena jezgra i dalje je zaštitni znak skija Völkla

Tigershark napredna allround klasa za zahtjevnije skijaše u ponudi ima 5 modela skija, oznaka 10 ft, 10 ft (Kromica), 10 ft s power switch tehnologijom i 12 ft bez, te 12 ft sa power switch tehnologijom. Svi Tigershark modeli nude se u dosta velikom rasponu visina, te radijusima od 12 do 18 m. Širine struka od 73 do 79 mm obećavaju solidnu "plovnost" po svim tipovima snijega i mirnoću na lošim stazama.

Racetiger i dalje označava najjaču Völkl klasu skija, namijenjenu za natjecatelje i one koji se tako osjećaju. Racetiger donosi 4 modela; SL, GS, RC i SC. SL i GS označavaju najjače slalom i veleslalom modele, dok su RC i SC modeli za one koji žele jaku skiju, ali ipak dozu kompromisa. Ograničene visine i radijusi od 11 do 13 m (slalom) te od 16,5 do 21 (veleslalom) ne ostavljaju mogućnost zabune nikome, a kupci koji kupuju ove modele već su (trebali bi biti) dobro upoznati s ponudom i mogućnostima skija.

Klasičnu allround klasu predstavlja klasa Tiger. U njoj je ukupno 7 modela skija, redom od najjače prema najslabijoj su Crosstiger Carbon, Crosstiger Titanium, Tiger Twenty, Tiger Ten, Tiger 3Motion, Tiger Rail I, Tiger MC-V. S visinama od 144 do 182 cm i radijusima od 9 do 18 m ova klasa zaista pokriva najširu publiku. Najjači model nosi titansko ojačanje i Piston sistem stabilizacije spoja veza i pancerice te nudi odlične vozne karakteristike. Najslabiji model ima za zadaću trpjeti sve pokušaje početnika te pomagati u napretku. Skije su nešto užih dimenzija i jasno odaju do znanja svoju naklonost dobro uređenim stazama.

Unlimited i dalje stoji na rubu između uređenih staza i terena izvan staza. Modeli unlimited dolaze u čak 7 inačica; AC 40 Carbon, AC 30 Titanium, AC 20, AC 10, AC 3Motion, AC Rail I, AC MC-V. Najjači model dolazi u četiri visine, a donosi radijuse od 14,4 do 19,5 m, dok mu dobro ponašanje u mekanijem snijegu garantira širina od 125-82-110 mm (vrh, struk i rep, op.a.). Slabiji modeli proizvode se u više visina, ali imaju manje širine i radijuse. Tako slabiji modeli imaju struk oko 70 mm, što je ravno vrijednostima allround modela.

U ženskoj liniji skija ima još više modela, čak 9! Kako bi dame mogle birati sebi najpovoljniju skiju Völkl je osigurao vrlo široku paletu. U nju spadaju modeli Fuego, Arena, Tierra, Sol, Viento, Aire, Agua, Niebla Rail I i Niebla MC-V. Karakterističan nježni dizajn lakih linija obilježava sve modele, ali vozne karakteristike se uvelike razlikuju od modela do modela. Od vrlo brzih Arene i Tierre, pa sve do Niebla modela, koje su predviđene za skijaške početke pripadnica ljepšeg spola. Svaka dama ovdje može pronaći nešto za sebe.

Mountain klasa stvorena je za sve željne turnog skijanja. Svi koji vole skijanje bez žičara, bez skijaških staza, bez gužve neka potraže modele Snowwolf, Mountain i Arctic Fox, koji su odmjerene težine, manjih dužina i smanjene mase.

Ljubitelji također netaknutih staza, ali koji ne vole kretanje na skijama uzbrdo, potražit će neku od punokrvnih freeride skija. Völkl donosi 5 modela; Sumo, Katana, Gotama, Aura i Mantra. Svi modeli postoje u većim visinama (do 190 cm). Radijusi se kreću od 23 do 30 m, a širine od 100 do nevjerojatnih 125 mm u struku i 150 cm na vrhu skije (!). Podaci vrijedni svakog respekta sugeriraju kako su navedene skije namijenjene jedino za dubok i mekan snijeg, te za noge vrlo vještih skijaša.

Freestyle TwinTip skije dolaze u 4 primjerka. Predvodi ih model Bridge, a iza njega su još Wall, Ledge i Pearl. Svi modeli su visoki između 148 i 185 cm, a širine struka su između 81 i 92 mm.

Modeli za najmlađe su Racetiger GS, Racetiger SL (oba namijenjena za natjecatelje, op.a.), Junior Racetiger Motion i Junior Racetiger, za najširu primjenu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 36529
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr