PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

31.07.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.com, miha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Nomad S Temper Ti i Radon Ti (14/15)

Atomicovi "nomadi" s izglednim se šansama bore za naslov najboljih skija za uređene staze.

Testirani model: Temper: 173 cm, r=14 m; Radon: 171 cm, r= 14,4 m 
Sidecut: Temper: 124-73-104; Radon: 124-76-105
Dostupne visine: Temper: 165, 173, 181 cm; Radon: 157, 164, 171, 178 cm


Drugu sezonu zaredom u Atomicovom katalogu susrećemo Nomad S seriju skija. Za razliku od klasične Nomad serije u kojoj se nalaze all-mountain modeli, u ovoj susrećemo skije za uređene staze čiji strukovi ne prelaze 76 mm širine. Testirali smo Nomad S Radon Ti (naslovna i slika dolje, nap.a.) s kojim smo se družili i prošle godine, a uz njega i Nomad S Temper Ti (slike skroz dolje, nap.a.).

-.-Goran Razic-.-

Radon Ti se nalazi stepenicu ispod najjačeg modela Nomad S serije, Temper Ti. S tehnološke strane, skije su vrlo slične. Sazdane su oko drvene jezgre, ponose se ARC tehnologijom, a tu je i sveprisutni rocker.  Jezgra Temper Ti modela je ojačana dvoslojnom kombinacijom titana i karbona, dok je kod Radona Ti u pitanju samo dvostruki titanski sloj. Testirane skije, osim vanjskog dizajna, razdvajaju i tri milimetra u struku.


Konstrukcijski vrlo slični modeli vrlo se slično ponašaju i na stazi. Radijusi od cca 14 m dozvoljavaju da se ovim "nomadima" pristojno "potegne" niz uređene stazu i naniže par širih zavoja. Obadvije skije su pritom vrlo mirne, postojane i bez neugodnih iznenađenja po stabilnost skijaša. I iskusniji će skijaš čak i nakon nekoliko rundi na jednoj, pa drugoj skiji imati problema u konkretiziranju finih razlika među njima.

-.-Goran Razic-.- 

Uži zavoji se izvode bez problema iako se dade osjetiti određena krutost skije, no ne u mjeri kao kod recimo Nomad Blackeye Ti modela. Struk malo širi od klasičnih modela za uređene staze dobro dođe u popodnevnim nakupinama mokrog i iskijanog snijega. Majka Priroda nas je tijekom testa blagoslovila s 2-3 cm svježeg snijega na slovenskom Krvavcu i tu su ove skije briljirale. Osjete se all-round geni od klasičnih Nomad modela, a rocker na skiji tu dobiva na značaju.

-.-Goran Razic-.-

Koju skiju nakraju odabrati, Temper Ti ili Radon Ti? Teško je dati jednoznačan odgovor. Skije su vrlo, vrlo slične te će odlučivati nijanse. Želi li skijaš (osjeti li uopće?) malo uži ili širi struk? Malo kruću ili mekšu skiju? Plave ili žute detalje na skiji? Na kraju bi se koplja mogla lomiti upravo oko toga. Kako bilo, u odabiru je teško pogriješiti ako se skije prije toga probaju na sat-dva. U svakom se slučaju dobiva vrlo dobra skija za utrenirane rekreativce koji će se držati označenih staza i uređene podloge, ali se pritom u silnoj jurnjavi ne žele zabrinjavati u kakvom je ona stanju. S ova dva modela Atomic puca na vrh klase on-piste skija, a za tu poziciju ima sasvim dobre šanse.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275061
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr