PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

05.04.2005.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr 

Atomic Race:8 (05/06)

Cure - priprema, pozor.... iz Atomica za iduću sezonu stiže natjecateljski model i za nas.

Testirani model: 166 cm, r = 16 m
Sidecut: 108 - 65 - 94
Dostupne visine: 150, 158, 166, 174 cm

Atomicove natjecateljske skije već su se dobrano udomaćile među skijaškom publikom. Sve češće na skijalištima možemo susresti skijaše s modelima poput GS11, SL11 ili njihovim "manjim" varijantama s oznakom 9. No, vrlo vjerojatno dosta vlasnika tih skija nije svjesno što ima na nogama, te takve skije kupuju prestiža radi, samo zato jer se radi o vrhunskim, race modelima, koje vozi primjerice Hermann Maier, a bez da zapravo imaju dovoljno razvijenu tehniku, snagu i znanje potrebno za upravljanje takvom skijom.

Čelnici Atomica postali su svjesni činjenice da sve više ne-natjecateljskih skijaša kupuje natjecateljske skije, no isto tako ukoliko se pogledaju rezultati vrhunskih natjecatelja u proteklim sezonama, primjetno je da Atomic race modele voze skoro pa isključivo muški natjecatelji. I dok u muškoj konkurenciji Atomic suvereno vlada (ove sezone proglašen je najuspješnijim proizvođačem), u ženskoj prevlast drže neki drugi.

Imajući sve ovo na umu, iz Atomica u idućoj sezoni lansirat će se novi modeli, s ciljem da se među ponudu agresivnih, tvrdih i teških SL i GS modela, ubace novi - laganiji i mekši. Primjereniji prvenstveno lakšim natjecateljima, ženskim natjecateljicama, te svima onima koji si žele kupiti natjecateljsku skiju, a svjesni su da su im SL ili GS modeli prejaki. Ovim potezom Atomic će definitivno dobiti širu publiku, no pokušat će se i agresivnije probiti u sam vrh ženskog natjecateljskog skijanja. Možda im u tome pomognu i Nika i Ana, koje su već duže vrijeme vjerne Atomicu, odnosno marki iste kuće - Dynamicu, na kojeg su ove sezone prešla.

Race:8 (RC8) je najniži model u race klasi, i vjerujemo da će sigurno privući mnogo pažnje, a i mnogo kupaca. Jer ovo su skije koje imaju sve karakteristike kao i ostali natjecateljski modeli: stabilne su, precizne, pouzdane, brze i sigurne, vrlo izdržljivih rubnika. Na popeglanim stazama, bile one meke, tvrde ili čak ledene, ove skije su pravi metak. Bacite li ih na kantove i prepustite se njihovom gotovo pa veleslalomskom radijusu - bolje vam je da imate kacigu na glavi i da je staza prazna, jer s njima carvati u punoj brzini prava je poslastica i neopisiv gušt.

S obzirom da u trenutku kad se nađete na stazi punoj ljudi, s pokojim hupserom to baš i nije izvedivo, morat ćete se prebaciti na kratke zavoje i malo skakutanja. Dok na nekim modelima, poput GS11, jednostavno nije moguće voziti drugačije od "propisanog", upravo činjenica da je ovo malo lakši i malo omekšani model dozvolit će vam da je ukrotite. No, kratki zavoji i neuređeni tereni ipak nisu prva namjena ove skije, pa će u tom slučaju skija zahtijevati dosta uloženog truda i snage.

Svoju ciljanu publiku ova skija će zasigurno naći, prvenstveno među naprednim skijašima koji su prelagani za starijeg brata GS11, a pogotovo među skijašicama koje traže jaki, natjecateljski model, ali za ugodno skijanje. No ipak napominjemo, da se ne bi netko zaletio, skija je teška i skijaši(ce) koje nemaju jake ruke mogle bi imati problema s njihovim nošenjem, pogotovo u redovima za gondole. Dobre kondicijske pripreme i teretana, nužan su uvjet kojeg biste trebali ispuniti za ovu skiju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 318399
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr