PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

17.09.2012.      

Autor: Branimir Paškvan

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.commiha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Blog (12/13)

Atomic Blog tipičan je predstavnik freeride scene – beskompromisno prilagođen uživanju u prostranstvima netaknutog snijega. Pitanje je samo koliko smo mi na to spremni.

Testirani model: 185 cm, r = 19 m
Sidecut: 134-110-126
Dostupne visine: 161, 169, 177, 185 cm

 

-.--.-Atomic Blog jedna je od četiri skije iz Freeski Power serije (tu su još i  Automatic, Bent Chetler i Acces). Sa prednjih i stražnjih 20% dužine skije u rocker liniji, te srednjih 60% camber konstrukcije Blog predstavlja srednji udio rocker linije u Atomicovoj Freeski seriji. Pojavljuje se u dužinama 161, 169, 177, 185 cm uz uvijek istu širinu struka od 110 mm.

Konstrukciju čine drvena jezgra koju većina proizvođača i dalje čuva za najjače modele s  ojačanjima od titana i ugljičnih vlakana na rubovima za bolje držanje rubnika i stabilnost pri udarcima. Ili riječima samog proizvođača -  Step down sidewall woodcore.

Dizajn skije odgovara njezinoj vokaciji pa će svojim strip-trash izgledom u žuto-crno-bijeloj kombinaciji ispod koje se nazire struktura skije zasigurno naići na simpatije kod ciljane publike. Ipak,  prije kao neka park skija za mlađu generaciju nego kao opasan alat za stmoglave spusteve iskusnih freeridera.

Testirana skija imala je na sebi turno vez Atomic Tracker 16 koji izgleda identično kao i Salomonov Guardian. Skija na sebi ima predviđeno više centara za vezove već ovisno  tome želimo li težište imati u geometrijskoj sredini skije i dobiti na okretnosti ili više prema repu i dobiti više na plovnosti.

Blog je dakle prava freeride skija sa izraženim rockerom i tipičnim krojem skije koji svoju najveću širinu nema na vrhu skije već dvadesetak cm prije, a sam je vrh nešto sužen kako bi ju bilo lakše usmjeravati lijevo ili desno.

Na stazi ne pruža veliki užitak jer nema energiju da reagira na podlogu kao all-mountain skije čak niti na omekšanoj proljetnoj stazi. Naravno, duže zavoje podnosi bolje nego kratke pa na mekšim ispeglanim stazama može poslužiti kao zamjena za all-mountain ili veleslalom skije. Na razrovanom terenu sa elementima tvrde  podloge i mekih nakupina dosta  je nestabilna, ali na netaknutom omekšanom proljetnom snijegu klizi kao po putru. Na žalost u njenom pravom okruženju s nekoliko decimetara suhog snijega nismo je imali priliku testirati.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. rujna 2012.   10:12h

    Član od:
    11.02.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Zamolio bih da pocnete uz modele skija navoditi i njihove tezine jer je taj podatak izuzetno tesko naci kod proizvođača.
    Pogotovo kod zenskih modela jer o tome u vecini slucajeva (nazalost :() ovisi kupnja.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 317081
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr