PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

07.04.2010.      

Autor: Elinka Barišić 

Atomic skije 10/11

U Atomicu za 2011. nema bitnijih promjena, a doubledeck i dalje nosi većinu modela za predstojeću sezonu.

Protekle je sezone Atomic modele obilježila nova doubledeck tehnologija, očito uspješno, jer su i modeli za sezonu 2011. većinom obilježeni upravo ovim "novitetom". Promjena nije bilo previše, a slično kao i proteklih godina skije se u Atomicu dijele u natjecateljsku kategoriju (Race modeli), zatim rekreativnu liniju namijenjenu za staze (bivši Drive, sada Vario), allmountain kategoriju Nomad, zatim freeski, freestyle i liniju za turno te žensku u kojoj je od svega navedenog ponešto.

Prošle godine bitno promijenjena race klasa skija ove je godine gotovo identična. Jedina promjena očituje se u ulasku žute boje na određenim mjestima na skiji, uključujući i žuto obojane postranične zidove skije. Kod veleslalomskih modela predvodnik je D2 Race GS, kog slijede "obični" Race TI GS, te najslabiji Race LT. Slično je i sa slalomskim modelima: predvodi ih D2 Race SL (slika dolje), zatim je tu Race TI SL, te najslabiji Race ST. Kao i protekle godine D2 u nazivu ovih modela označava doubledeck tehnologiju i to njezinu vario flex inačicu.

-.--.-

Bivša Drive kategorija, koja je prošle sezone imala nevjerojatnih 17 modela, ove je sezone reducirana na nešto realniji broj, no modeli su ostali vrlo slični. Sada se zove Vario, prema riječi koju doubledeck tehnologije vario cut i vario flex imaju, a predvodi je VC (vario cut) model D2 VC 75 (slika dolje). Kod ovog je modela skija "razrezana" na vrhovima i repu, te gumeni umetci služe kako bi pritiskom mogli promijeniti radijus skije. VF (vario flex) modela ima nešto više: D2 VF 70 (slika dolje), D2 VF 72 i D2 VF 82 te za nešto slabije skijaše D2 VF 75 i D2 VF 73. Brojevi u imenima označavaju širinu struka pojedinog modela.

-.--.-
-.--.-

Obični modeli (bez d2 tehnologije) i dalje su prisutni a čine ih Carbon, Scandium te najslabiji model Fibre Black.

Nomad modele krasi ponešto promijenjena tehnologija kod koje se savijenost skije može prilagoditi terenu. Više o tome možete pročitati u posebnom članku o tehnologijama za sezonu 2010/2011. Predvodnik serije je Savage TI sa vrlo širokim strukom (93 mm), namijenjen znalcima koji će znati iskoristiti potencijal skije s takvim gabaritom. Neposredno ispod smjestio se Crimson TI (struk 88mm) za napredne skijaše, zatim Blackeye TI (slika dolje), te nakon njih model za dobre rekreativce Blackeye, za srednje rekreativce Smoke TI, te za početnike Smoke. Iako su klasifikacije te imena identični prošlogodišnjima, riječ je o potpuno novim modelima, a Nomad je dobio i zanimljivog predstavnika imena Nomad Renu sa strukom od čak 93 mm!

-.--.-

Allmountain Twins modeli zastupljeni su skijama Coax, Snoop (slika dolje, prva), Panic i Deviant dok Powder liniju namijenjenu isključivo za duboki snijeg koja ima rocker sistem (vrhovi skija zakrivljeni prema gore, nap.a.) čine Atlas (slika dolje, druga), Bent Chetler, Blog i Access. Modele za park predstavljaju Patent (slika dolje, treća) i Punx, dok je linija skija za turno zanimljivog imena Ascape (namjerno podsjeća na englesku riječ escape koja bi mogla u ovom kontekstu označavati bijeg od svakodnevnih rutina u prostranstvo koje žičare i mašinerija nisu vidjele). Ascape ima modele Charter, Drifter, Aspect, Free Dream, Descender, Guide Huberbaum, Free Track, Outbreaker i Ultimate.

-.--.-
-.--.-
-.--.-

Ženska linija skija i dalje ima "od svega pomalo". Predvodnik je, naravno, doubledeck model za žene koji ove sezone dolazi u dva izdanja D2 VF 75 (slika dolje) i D2 VF 73. Već tradicionalno su tu i Cloud modeli predvođeni najjačim Cloud 9, te zatim 8, 7 i za početnice modelom 6. Nomad modele za cure kao i prošle godine predstavljaju Seventh Heaven 79 i Seventh Heaven 76, a modele za skijanje van staza Elysian i Supreme i Century.

-.--.-
-.--.-
-.--.-
-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 328289
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr