SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

13.12.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto: RTC Krvavec i webcam 13.12.2011.

 

Krvavec i Kope prvi otvaraju u Sloveniji

Ne sjećamo se kada smo pisali ovakav članak sredinom prosinca; U Sloveniji i dalje nema snijega, a svega nekoliko staza otvaraju Krvavec i Kope. Stanje bi se ipak moglo drastično popraviti već od četvrtka, kada je predviđen novi snijeg.

Krvavec je ipak uspio napraviti nešto umjetnog snijega. Iako je počeo sa zasnježivanjem još pred mjesec dana, loše vrijeme spriječilo je djelatnike skijališta u naumu ranog otvorenja sezone. Trenutno je na Krvavcu dovoljno snijega tek za otvaranje dvije skijaške staze - 1 i 6 te za sjedežnicu Tiha dolina. Ukoliko vrijeme posluži, sukladno najavama sa skijališta, već u petak bi se trebale otvarati daljnje staze, prije svega Gospinca i vučnica Luža. Predviđanja idu tako daleko da ukoliko naredna ciklona bude izdašna onda bi za vikend mogla raditi i šesterosjedežnica Vrh Krvavca. 

Osim Krvavca 16.12. otvaraju se i Kope. U rad će i nova četverosjedežnica Pungart. Za razliku od Kopa koje su uspješno napravile dovoljnu količinu snijega, to još uvijek nije pošlo za rukom Kranjskoj Gori, Pohorju, Rogli niti Cerknu (koje ipak najavljuje malu mogućnost puštanja staza u rad, nap.a.). Stari Vrh je, primjerice, još pred nekoliko tjedana, upravo zahvaljujući temperaturnoj inverziji, uspio napraviti nešto umjetnog snijega, no kasnije se stanje ipak malo pogoršalo. 

Za vikend se očekuje i otvaranje gondole na Vogelu, no termin otvaranja ostalih skijaških žičara još nije poznat. Na skijalištu je trenutno 10-ak cm snijega, a nova količina snijega očekuje se već za vikend. S druge pak strane, najviše slovensko skijalište Kanin, još uvijek ne izvještava o početku skijaške sezone 11/12.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232816
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr