17.03.2014.      

Autor: Goran Razić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Slovenija: Proljetni snijeg po sniženim cijenama

Iako sunčano i toplo vrijeme ne sugerira da negdje u blizini još ima kvalitetnog snijega, tome ipak nije tako. U Sloveniji je u radu ukupno 9 skijališta. Na Vogelu je još uvijek preko 3 m snijega.

Mala slovenska skijališta poput Bele, Celjske koče ili primjerice Starog vrha, su već početkom ožujka okončali ovu, ne baš previše bajnu, skijašku sezonu. No skijališta s malo jačim sustavom umjetnog zasnježenja ili pak većom nadmorskom visinom, još uvijek su u radu. Tako su trenutno u funkciji Krvavec (slika dolje), Mariborsko Pohorje, Rogla, Kranjska Gora, Cerkno, Vogel (naslovna slika), Soriška planina, Kope i Golte.

Ukoliko volite proljetni snijeg sada je pravo vrijeme za odlazak na skijanje. Pogotovo uzmu li se u obzir brojne pogodnosti koje proljetno skijanje nosi. Brojna slovenska skijališta nude vrlo povoljne skijaške pakete. Tako primjerice Cerkno donosi akciju "plaćaš 3 - skijaš 4" u kojoj je gratis jedan skipass. Kranjska Gora donosi popust na skipass u iznosu od 10%, dok Krvavec i Mariborsko Pohorje nude ski pakete prilikom kojih nude gratis skipass u sklopu rezervacije smještaja na skijalištu. Ista situacija je i na Vogelu, gdje uz plaćeno noćenje i doručak ide i gratis skipass.  

-.--.-

Većina skijališta je pomaknula radno vrijeme, tako da je gotovo svuda moguće skijati već od 8 ili 8:30 sati, dok je jedino Kranjska Gora, zbog ipak skromne nadmorske visine, limitirala rad skijaških žičara na 13 sati.

Najbolje snježne uvjete nudi Vogel, koji je ove zime imao i najviše sreće sa snježnim padalinama. Tako na Vogelu još uvijek ima čak 310 cm snijega i u radu su sve staze osim Žagarjevog grabena. Krvavec i Rogla također su u velikoj mjeri otvoreni, a na stazama je između 110 i 150 cm snijega. Ostala skijališta bila su primorana zatvoriti poneku sjedežnicu ili žičaru no i dalje je na stazama oko 40 - 50 cm snijega.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 220834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr