SKIJALIŠTA

»

SLOVENIJA

26.11.2013.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Rogla, arhiva Skijanje.hr

 

Rogla, Krvavec, Golte, Vogel, Kranjska Gora od vikenda u radu

Pet slovenskih skijališta kreće u sezonu 13/14. Snijeg i niske temperature omogućile su uređenje skijaških staza u rekordnom roku.

Krvavec otvara skijašku sezonu. Tako će već u subotu u radu biti četiri skijaške staze (1, 6, 17 i 18), a u funkciji će biti i sjedežnica Tiha dolina i 6-sjedežnica Vrh Krvavca. Na Krvavcu će vrijediti pretprodajne cijene skipassa. Tako će odrasli prvi skijaški dan plaćati 26 eura, dok će djecu koštati 14,50 eura

Na Rogli također najavljuju start sezone. Prvi radni dan je najavljen također za subotu 30.11., a u radu će biti tri vučnice (Uniorček 1 i 2 te Ostroščica 2), ali i sjedežnica Planja. Na Rogli će prvi radni vikend cijena skipassa za odrasle iznositi 15 eura, a za djecu 8 eura.  

Start sezone u subotu je na rasporedu i kada su u pitanju Golte. Skijanje će prvi dan biti skoro besplatno, naime, uz kupovinu toplog obroka za 5 eura, dobit će se besplatna ski karta. Otvorene će biti do dvije staze, a do potpunog otvorenja sezone, ski karte će biti povoljnije do 50% (kad radi jedna žica 50% popusta, kad rade dvije žice 30% popusta). Glavno otvorenje sezone predviđeno je za 14. – 15.12. s nastupom klape Lanterna iz Zadra i modnom revijom.

Vogel svoje staze otvara također već ove subote, i to na snježnoj podlozi od 70 cm prirodnog snijega. I u subotu i u nedjelju ondje se skija besplatno, uz plaćanje jedino prijevoza gondolom (odrasli 13,50 eura, djeca 9 eura, studenti i umirovljenici 11 eura). U radu će biti četverosjedežnica Orlove glave te Brunarica, ali i vučnica Storeč. Pri čemu će otvoren biti i park za klince. Spomenuti liftovi će raditi od 9 do 15 sati, a gondola od 8 do 18 sati. Od 2. do 6. prosinca radit će samo gondola. A od 7.12. skijalište bi trebalo krenuti i sa svakodnevnim radom.

Iako najkasnije od svih skijališta, start skijaške sezone u 2013/14. za subotu su u konačnici potvrdili i iz Kranjske Gore. U radu će biti vučnice velika i mala Mojca, po dnevnoj cijeni za odrasle od 18 eura te za djecu od 12 eura. I radit će od 9 do 16 sati. Trenutna visina snježne podloge u Kranjskoj Gori je 40 cm. Dok je na preostalim dijelovima skijališta još u tijeku priprema kompaktne snježne podloge, javljaju iz Kranjske Gore.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. studenog 2013.   08:47h

    Član od:
    25.09.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    I Vogel radi od 30, možete updateat članak.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 225653
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr