NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.02.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Moskva PAR SL: Pobjede Pinturaultu i Mancuso

Alexis Pinturault (FRA) i Julia Mancuso (USA) pobjednici su jedinog ovosezonskog gradskog paralelnog slaloma FIS Svjetskog kupa voženog u Moskvi. Marcel Hirscher (AUT) i Beat Feuz (SUI) osvojili po 30 bodova za četvrtfinale.

Gradski paralelni slalom Moskve ponudio je danas dinamično izdanje dostojno natjecanja brzog, paralelnog 'knock-out' formata.

Najviše koncentracije kroz po dvije vožnje redom u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu te velikom finalu u konačnici su pokazali Pinturault i Mancuso. Te oboje Moskvu napuštaju najzadovoljniji, s po 100 zarađenih bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Redom od osmine finala do velikog finala Pinturault je u dvije kratke vožnje pobijedio Christofa Innerhofera (ITA), Marcela Hirschera (i to ponajviše uslijed velike pogreške Austrijanca u drugoj vožnji, nap.a.), Romeda Baumanna (AUT) i Felixa Neureuthera (GER). Dok je Mancuso redom bolja bila od Daniele Merighetti (ITA), Nicole Hosp (AUT), Lindsey Vonn (USA) te naposlijetku Michaele Kirchgasser (AUT).

-.-FIS Alpine Facebook-.-julia mancuso

Neureuther je put do velikog finala, i konačnog drugog mjesta, osigurao preko Adriena Theauxa (FRA), Stevea Missilliera (također FRA) te Andre Myhrera (SWE). Dok je Kirchgasser do drugog mjesta došla preko sunarodnjakinje Anne Fenninger, Tine Maze (SLO) te Marie Hoefl-Riesch (GER).

Treće mjesto Maria Hoefl-Riesch propustila je u drugoj vožnji u direktnom duelu s Lindsey Vonn. Dok je u muškom malom finalu Andre Myhrer bio uspješniji od Romeda Baumanna.

S obzirom na rasplet natjecanja, Marcel Hirscher s 30 je osiguranih bodova za četvrtfinale nakon Moskve preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 1.055 bodova. 12 bodova više u odnosu na Ivicu Kostelića. Beat Feuz (SUI) s oproštajem također u četvrtfinalu, i s 30 bodova, sada je na 1.003 boda. Točno 40 manje u odnosu na Ivicu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa kod skijašica Lindsey Vonn s novih 60 bodova ima 1.502 boda. Tina Maze s novih 30 bodova ima 1.024 boda. A Maria Hoefl-Riesch s 50 bodova za 4. mjesto došla je na 1.006 bodova.

Svjetski kup skijaša od petka do nedjelje nastavlja se s dva susperveleslaloma i jednim veleslalomom u Crans Montani (SUI). Dok skijašice iz Moskve odlaze put Banskog, gdje ih u subotu i nedjelju očekuju po jedan spust i superveleslalom.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 303496
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr