NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Stoneham SBX: Domaće slavlje za Ricker, Vaultier najbolji kod boardera

Nakon gotovo dva tjedna stanke kvalifikacijama pa finalnim snowboardcross natjecanjima u kanadskom Stonehamu nastavljen je snowboard FIS Svjetski kup.

Aktualna snowboardcross (SBX) olimpijska pobjednica, 31-godišnja Kanađanka Maelle Ricker na domaćem je terenu stigla, nakon ovosezonskih triju petih i jednog trećeg mjesta, i do svoje ovosezonske prve pobjede na snowboardcrossevima Svjetskog kupa. Te ukupno svoje 13. SBX pobjede u Svjetskom kupu. Pri čemu je, zanimljivo, na svoje novo slavlje čekala upravo od Stonehama u siječnju 2010.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja Ricker je isprva bila također već najbolja. A u velikom finalu pobjedu je osigurala ispred dviju Francuskinja - Nelly Moenne Loccoz te Deborah Anthonioz.

-.--.-

Sunarodnjakinja Maelle Ricker, i pobjednica uoči Stonehama posljednjeg snowboardcrossa u Blue Mountainu (također CAN), Dominique Maltais, ovoga se puta morala zadovoljiti tek pobjedom u malom finalu i završnim 7. mjestom.

"Osjećam se odlično, i osjećam olakšanje nakon ove pobjede na domaćem terenu. Samo finale u konačnici je bilo vrlo neizvjesno. Osjetila sam koliko me Nelly sustiže na stazi, no nekako sam ipak uspjela zadržati snagu i koncentraciju do kraja", po završetku natjecanja izjavila je Ricker.

Cjeloviti rezultati - boarderice

U muškoj konkurenciji Kanađani su kao najbolji plasman uspjeli uhvatiti tek 17. mjesto. A svoju treću ovosezonsku pobjedu u sveukupno pet snowboardcrosseva iznova je osigurao 24-godišnji Francuz Pierre Vaultier. Kojem očito sjajno leži sjevernoamerički snijeg, budući da su i dosadašnje dvije pobjede ove sezone za njega stigle u Tellurideu (USA) i Blue Mountainu (CAN). Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripali su Nikolaju Oljuninu iz Rusije (prvi SBX pobjednički podij karijere u Svj. kupu) te Jonathanu Cheeveru (USA).

-.--.-

"Novi nastup i - nova pobjeda. Četvrti puta nastupam ovdje u Stonehamu, i četvrti puta pobjeđujem. Teško je to objasniti, no ovo mjesto očito za mene proizvodi neke sjajne pozitivne vibracije. Staza kao da je jednostavno konstruirana za mene i moj stil vožnje", izjavio je nakon natjecanja Vaultier.

Cjeloviti rezultati - boarderi

Video-prilozi s natjecanja dostupni su uobičajeno i na službenim Internet stranicama LG snowboard FIS Svjetskog kupa. A bogati program natjecanja u Stonehamu se već danas nastavlja paralelnim veleslalomom (muški i žene). Halfpipe (muški i žene), big air (muški) te slopestyle (muški i žene) još su na rasporedu u Stonehamu sve do nedjelje. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 72904
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr