NATJECANJA

»

SNOWBOARD

12.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Adam Johnston Photography

 

Veysonnaz SBX: Maltais i Cordi

Sama završnica snowboard FIS Svjetskog kupa za sezonu 2013/14. pripada natjecateljicama i natjecateljima u disciplini snowboardcross.

Sva druga natjecanja već su okončana. A u snowboardcrossu jučerašnji dan donio je po jedno natjecanje za žene i muškarce u švicarskom Veysonnazu, dok će sama sezona biti zaključena u subotu još po jednim natjecanjem za svaki spol u španjolskoj La Molini.

Ono što je, međutim, nakon Veysonnaza već sigurno jest to da je Dominique Maltais (CAN) i novom pobjedom jučer osigurala svoj četvrti uzastopni te ukupno peti naslov snowboardcross pobjednice Svjetskog kupa. Iskusna 33-godišnjakinja na ZOI u Sočiju primat je morala priznati jedino Čehinji Evi Samkovoj (u Veysonnazu bez nastupa, nap.a.), no u Svjetskom kupu i ove je sezone pokazala impresivnu konstantu uz tri natjecanja završena na drugom mjestu te uz onu u Veysonnazu i još jednu pobjedu na skijalištu Vallnord-Arcalis u Andori.

Ovoga puta prve do Maltais u velikom finalu Nelly Moenne-Loccoz (FRA) te Aleksandra Jekova (BUL). Dok je "najbliža pratiteljica" Kanađanke, Lindsey Jacobellis (USA), nakon novog pada u velikom finalu ostala posljednja šesta.

U konkurenciji 56 natjecatelja kod snowboardera do svoje je prve pobjede u Svjetskom kupu stigao Fabio Cordi iz Italije. Anton Lindfors (FIN) te Christopher Robanske (CAN) pridružili su mu se na podiju.

-.-adam johnston photography-.-

Cordi do jučer u Svjetskom kupu nikada bolji od 11. mjesta, vodeći u Svjetskom kupu Omar Visintin (ITA) ovoga puta sedmi, jedini preostali konkurent za Globus za La Molinu Jarryd Hughes (AUS) 11.

Cjeloviti rezultati natjecanja

FIS Snowboard YouTube kanal

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 130957
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr