NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Snowboard

 

Lake Louise SBX: Pobjede Jacobellis i Hughesu

Lindsey Jacobellis (USA) i Jarryd Hughes (AUS) pobjednici su drugog snowboardcross natjecanja ovosezonskog snowboard Svjetskog kupa voženog jučer u Lake Louiseu (CAN).

Po prvi puta kao domaćin snowboard Svjetskog kupa Lake Louise je ponudio 1.100 metara dugu stazu. A dok pobjeda Lindsey Jacobellis, olimpijske srebrne iz Torina 2006., čak trostruke svjetske prvakinje i sada već 27-erostruke pobjednice natjecanja Svjetskog kupa teško da može biti proglašena iznenađenjem, pobjeda 18-ogodišnjeg Australca Hughesa u tek 10. nastupu u Svjetskom kupu to već jest.

Zanimljivo je i kako su i Jacobellis i Hughes zapravo povratnici nakon ozljeda. No jasno su naznačili mogućnosti u olimpijskoj 2013/14. sezoni.

Lindsey Jacobellis u konačnici je iza sebe u plasmanu ostavila obje u snowboardcrossu tradicionalno vrlo snažne domaće, kanadske uzdanice - na drugom mjestu Dominique Maltais te na četvrtom mjestu Maelle Ricker. Dok je treća natjecanje završila Helene Olafsen (NOR).

Drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji pripali su Konstantinu Schadu (GER) te Alexu Deiboldu (USA). Čak 74 natjecatelja našla su se u konkurenciji kod snowboardera, 39 djevojaka nastupilo je u ženskom dijelu natjecanja.

Iduće snowboardcross natjecanje Svjetskog kupa na rasporedu je od 10. do 12. siječnja u Andori.

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 303231
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr