NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.06.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Zagreb i Sljeme dio "elite" Svjetskog kupa

Nakon odrađenog procesa evaluacije, Trofej Snježne kraljice na Sljemenu pridružuje se članovima tzv. "kluba 5" među organizatorima utrka Svjetskog skijaškog kupa.

Priliku održavanja tzv. kalendarske konferencije u Cavtatu za svoj službeni sastanak iskoristili su i predstavnici organizatora najprestižnijih tradicionalnih utrka Svjetskog kupa. Te su donijeli i konačnu, očekivanu odluku - posljednje izdanje Trofeja Snježne kraljice na Sljemenu i konačno ih je uvjerilo da su Zagreb i Sljeme spremni da im se, nakon devet godina uspješne organizacije, definitivno pridruže u tzv. "klubu 5".

Članovi "kluba 5" izvorno su od 1988. bili, kako i ime kaže, pet tradicionalnih organizatora, "klasika" Svjetskog kupa (Val Gardena, Garmisch, Kitzbühel, Wengen i Val d'Isere). A ukupna lista do Zagreba i Sljemena danas je već brojala 15 provjerenih odredišta domaćina utrka Svjetskog kupa. Zagreb i Sljeme pridružuju se, dakle, klubu kao 16. član.

"Klub 5" izvorno je osnovan s ciljem da svaki od članova organizatora, uz zajedničko djelovanje, što lakše dođe do što veće količine sredstava potrebnih za kvalitetnu organizaciju utrka. A i danas on svojim članovima nudi zajedničku logističku pomoć te do 2020. ima za cilj postati "snažnom, poštovanom i kvalificiranom skupinom ekonomski neovisnih članica baziranom na principu sportske izvrsnosti."

FIS-ova kalendarska konferencija u Cavtatu danas je, inače, završila sa svojim radom. A krovno upravno tijelo Svjetske skijaške federacije - Vijeće FIS-a - na svojem bi sutrašnjem sastanku, također u Cavtatu, trebalo potvrditi sve odluke donesene na razini pojedinačnih radnih grupa po sportovima. Uključujući i potvrde kalendara natjecanja FIS-ovih Svjetskih kupova za olimpijsku sezonu 2013/14.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4718116
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr