SKIJALIŠTA

»

BIH

30.11.2018.      

Skijanje.hr

 

Kozara

Skijalište Kozara smješteno je u centralnom dijelu istoimene planine, u srcu Nacionalnog parka Kozara, na lokalitetu Mrakovica.

Kozara
Službene stranice: link
udaljenost od Rijeke 300 km
udaljenost od Zagreba 170 km

Skijalište Kozara maleno je skijalište u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Sastavni je dio istoimenog nacionalnog parka i, iako visinom ne prelazi 1000 m.n.v., Kozara dominira ovim dijelom BiH. Zbog posebnosti gustih šuma u ovom jedinstvenom ambijentu može se punim plućima uživati cijele godine u brojnim outdoor aktivnostima, pa tako i u skijanju.

-.--.-

Samo skijalište ima tri ski staze: Mrakovica 1 (dužine 700 m) sa vučnicom,  Mrakovica 2 (dužine 850 m) sa sidrom te posebnu  stazu za djecu (dužine 200 m) sa baby liftom. Postoji i uređena staza za sankanje. Zanimljivo je kako su  Mrakovica 1 i 2  osvijetljene led reflektorima, te je ljubiteljima skijanja omogućeno i noćno skijanje u terminu od 18:30 do 21:30 sati, a svkako je pohvalno i to da su sve  staze su pokrivene sistemom umjetnog zasnježivanja.

-.--.-

Dnevna karta za odrasle iznosi 15 KM, a za djecu 10 KM, dok je cijena noćnog skijanja  13 KM. Postoji mogućnost uzimanja karte samo za dječju stazu, a košta 5 KM.

Mrakovica, središte Nacionalnog parka "Kozara", udaljeno je od Prijedora 24 km, a od Banja Luke 56 km. S magistralnog puta Banja Luka – Prijedor treba skrenuti u mjestu Kozarac i pratiti vijugavi asfaltni put, u dužini od 12 km, koji će Vas dovesti do centralnog parkinga na platou Mrakovica, poslije kojeg prateći put na prvom lijevom skretanju stižete do Skijališta Kozara. U toku su završni radovi na putnoj komunikaciji Gornji Podgradci 0 - Mrakovica, koji bi Skijalište Kozara trebao  povezati sa sjeverne strane planine, prema općini Gradiška i auto cesti prema Hrvatskoj.

-.--.-

U okviru Skijališta Kozara postoji ski rent sa preko 200 pari ski opreme za djecu i odrasle, bordova kao i iznajmljivanje dječjih sanjki. Moguće je dogovoriti i školu skijanja s licenciranim instruktorima. Smještajni kapaciteti planine Kozara nalaze su u okviru hotela Monument, motela Bijele Vode, planinarskog doma i bungalova u okviru Nacionalnog parka Kozara.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 324021
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr