SKIJALIŠTA

»

BIH

22.11.2013.      

Autor: Mario Iličić
Foto: OC Jahorina 

 

BIH: Na Jahorini mnoštvo noviteta

Novu skijašku sezonu Jahorina dočekuje spremnija nego ikada. Radi se punom parom i pripreme uoći nove sezone polako se bliže kraju. Pogledajte što su sve novoga pripremili djelatnici OC Jahorine.

Dobre vijesti stižu s Jahorine. Tokom prošlog ljeta u potpunosti je zamijenjena folija u akumulacijskom jezeru te jezero više ne curi. Isto tako, jezero je već napunjeno te se samo čekaju povoljni vremenski uvjeti da se topovi stave u pogon.

Za novu sezonu se očekuje još i postavljanje pokretne trake na šestosjedu Ogorjelica 1, no navedeni radovi kasne jer je OC-Jahorina obveznik javne nabave te se procedura ugovaranja protegnula. Usprkos tome očekuje se završetak radova do početka nove ski sezone.

Također, kao što je prošle godine najavljeno, na Jahorini se očekuje povratak noćnog skijanja, za čiju su funkciju osigurana rasvjetna tijela sa Svjetskog prvenstva u raftingu koje se održalo 2009. g. u Banja Luci, u noćnim uvjetima.

Ski opening je najavljen za vikend 13. - 15.12., no točan termin otvaranja skijališta ovisi prije svega o vremenskim uvjetima. S Jahorine porućuju kako je prošle godine novopostavljeni šesterosjed na Praći u potpunosti ispunio svoju zadaću. S obzirom da je sjedežnica u zavjetrini prošle godine je radio sve dane skijaške sezone i time osigurao skijanje i u periodu lošijeg vremena. Iduće godine se očekuje izgradnja garaže za "sjedalice", koja će biti smještena na izlaznoj stanici, s bočne strane, čime bi se dodatno stvorila zavjetrina na izlaznoj stanici te se praktički, uz suradnji s topovima za umjetni snijeg, osigurao rad u svim vremenskim (ne)prilikama. Ove jeseni očišćena je i lijeva staza na Praći, koja ide uz trasu starog jednosjeda, te će od nove sezone i ona biti u funkciji na radost svih koji vole skijati na tom dijelu Jahorine.

Također očekuje se nastavak radova na uređenju platoa Ogorjelica 1, gdje bi se u prostoru iznad graža izgradio objekt sa svim sadržajima koji su potrebni, restoran i caffe bar, nova ski blagajna, sanitarni čvor, prostor za prvu pomoć i ski rental.

Ski pass za novu sezonu je poskupio u prosjeku 10%, što je značajno poskupljenje, ali se i dalje radi o vrlo pristupačnim cijena s obzirom na sva ulaganja i modernizacije. Od ove godine je uvedena i novost, a to su ski-passovi 30 i 60 sati skijanja bilo kada u sezoni. Ulaskom na žičaru "skida" vam se 1 sat i nudi vam, u slijedećih sat vremena, neograničeni broj ulazaka na žičare i liftove. 

Za goste koji se u periodu od 20.12. – 20.01. nađu na odmoru, ili u posjeti Sarajevu, te ondje požele skijati, za put na Jahorinu osiguran je organizirani autobusni prijevoz Sarajevo - Pale - Jahorina. Linija će prometovati 2 puta dnevno.

Na Jahorini se i nadalje planira i gradnja gondole Pale-Jahorina, što ponajviše ovisi o financijskim sredstvima, s obzirom da s radi o privatnom projektu. Izgradnja za sada napreduje u pogledu pripreme trase gondole te je u sklopu trase počeo i iskop kanala kojim će se položiti i vodovi upravljanja i napajanja, a bit će također postavljen i novi strujni kabel kojim bi se opskrba Jahorine strujom dodatno osigurala u smislu trajnog i stabilnog napajanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 25. studenog 2013.   09:55h

    Član od:
    25.09.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    prošle godine 5 dana boardali u magluštini koju u životu nisam vidio, ali zadnji dan sam vidio tek planinu na 2 sata kad je bilo sunčano.

    čisti freeride raj..neusporedivo
  • Objavljeno: 23. studenog 2013.   23:53h

    Član od:
    13.10.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Slavonski Brod

    ako nema magle , prošle godine od pet dolazaka četiri i pol dana magluština , ali sada s praćom može se uvijek skijati
  • Objavljeno: 23. studenog 2013.   13:01h

    Član od:
    23.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Omiš

    " Jahorina je extra planina za skijanje "
    (Član electro84)

    Potpisujem ovo
  • Objavljeno: 22. studenog 2013.   15:50h

    Član od:
    20.11.2013.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Banja Luka

    Jahorina je extra planina za skijanje

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217436
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr