SKIJALIŠTA

»

BIH

27.12.2014.      

Autor: Goran Razić

Foto: Mario Iličić, arhiva Skijanje.hr

 

Jahorina startala danas, ostala BIH skijališta ovih dana

Pad temperatura i novi snijeg po svuda su unijeli dosta živosti. Jahorina je danas otvorila sezonu, a ostali užurbano pripremaju staze kako bi čim prije otvorili sezonu 14/15.

Sezona skijanja na Jahorini startala je u subotu 27.12. U rad su krenule šesterosjedežnica Skočine te vučnica i baby lift Poljice. Prema informacijama s Jahorine visina snijega na stazi Skočine kreće se oko 40 cm, dok je na ostalim stazama trenutno približno 30-ak cm snijega. Kako se temperatura jučer i danas kretala između -5 i -10ºC, topovi su bili u funkciji i podloga je vrlo dobra.  

Bjelašnica još uvijek nije otvorila staze, ali se intenzivno uređuju staze za otvorenje. Trenutno su u radu topovi za umjetni snijeg, a visina snijega se kreće od 10 do 20 cm snijega (27.12. u večernjim satima).

Na Vlašiću je situacija slična. Trenutno su u funkciji tri snježna topa koja pripremaju staze Babanovac I i II. Slični vremenski uvjeti vladaju i na Kupresu, na kojem je do sada palo svega 10-15 cm snijega, ali su negativne temperature omogućile uređenje staza te otvaranje sezone koje je u planu za ponedjeljak 29.12.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1279813
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr