SKIJALIŠTA

»

BIH

23.09.2014.      

Autor: Goran Razić

Foto: Webcam Skijališta Srbije (Kopaonik)

 

Prvi dan jeseni donio snijeg

Jutros u 04:29 i službeno je stigla jesen. Znakovito ili ne, s njom su pale temperature, a ponegdje se i zabijelilo.

U Hrvatskoj najniže temperature od svih mjernih postaja, već tradicionalno, bilježi Zavižan, koji je u 7 sati mjerio 0ºC te kišne oborine koje su tijekom noći prelazile u susnježicu. Slično vrijeme je i u susjednoj BIH, gdje se zabijelio vrh Vlašića, a ništa manje hladno nije niti na Jahorini i Bjelašnici, koje su jutros, također, mjerile temperature bliske ništici.

U Srbiji je snijeg pao na Kopaoniku, a oborine na granici kiše i snijega bilježene su i na Zlatiboru te na Staroj planini. U Sloveniji je vrijeme nešto stabilnije iako također svježe, no bez svježeg snijega, dok u Austriji novonapadali snijeg prijavljuje jedino koruški Mölltaler Gletscher (10 cm).

-.--.-

Podsjetimo, trenutno je skijanje moguće na već spomenutom Mölltaler Gletscheru, Stubaiu, Kaunertalu i Pitztalu (koji su u radu od prethodnog vikenda), Hintertuxu i Söldenu. Kitzsteinhorn i Dacshtein još uvijek čekaju otvaranje.

U Italiji je skijanje još uvijek moguće na Passo Stelviu te na Val Senalesu. Otvorena je i Cervinija, koja je spojena sa švicarskim Zermattom.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1278748
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr