SKIJALIŠTA

»

BIH

13.04.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Ischgl 

 

Lista otvorenih skijališta se smanjuje

Iz dana u dan, kako sve dublje gazimo u proljeće, lista otvorenih skijališta se smanjuje. Pogledajmo trenutno stanje.

Snježni uvjeti u Alpama su još uvijek solidni, no otvorenih skijališta je sve manje. Usprkos tome, svi željni snijega još uvijek solidne uvjete mogu pronaći na Turracher Höheu, Obertauernu, Silvereti Montafon, Khütaiu, Ischglu, Obergurglu, ali i St. Antonu, Sportgasteinu te Gerlosu. Posljednjeg vikenda bio je veliki val zatvaranja, u kojem su svoje staze zatvorila većina koruških, ali i salzburških skijališta.

Ukoliko tražite snijeg kao usred zime, odlične uvjete nude austrijski ledenjaci, koje predvodi cjelogodišnji Hintertux glečer. Pored njega u radu su Stubai, Dachstein, Mölltaler, Pitztaler, Kitzsteinhorn i Kaunertaler. Prvi od spomenutih svoja će vrata zatvoriti Mölltaler, koji već tradicionalno planira jednomjesečni godišnji remont sredinom svibnja.

U Italiji će još do ovog vikenda u radu biti Kronplatz i Val di Fiemme, Val di Fassa, Cortina d’Ampezzo, Sexten te Bardonecchia. Sella Nevea svoje staze zatvara 27.04., a do početka svibnja u radu će od značajnijih skijališta biti Cervinia, Livigno i Passo Tonale. U radu je i Val Senales, a u ljetnom periodu se tradicionalno otvara i Passo Stelvio.

U Sloveniji su skijališta zatvorena. Posljednji radni vikend prije dva dana imali su Rogla i Krvavec, dok će Vogel, ovisno o vremenu još odraditi nekoliko skijaških dana, ali isključivo vikendima, zaključno s 01.05.

U BIH je još u svakodnevnom radu Jahorina, dok je u Srbiji u pogonu još Kopaonik, koji zatvaranje sezone također planira početkom svibnja.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199055
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr