SKIJALIŠTA

»

BIH

07.04.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Skijalistasrbije.rs (Kopaonik) 

 

U SLO Krvavec i Rogla, u BIH Bjelašnica i Jahorina

Iako je ovoga Uskrsa novi snijeg zabijelio Alpe skoro više nego za Božić, skijaška sezona se na većini slovenskih skijališta završila.

Novi snijeg zabijelio je većinu slovenskih planina, a pošteđene nisu ostale niti one u BIH, Srbiji, pa i u Hrvatskoj. Tako je primjerice ponegdje palo i preko 50 cm snijega. No sve to poslužilo je većinom kao dekor posljednjeg skijaškog vikenda u sezoni 14/15. Barem za većinu skijališta u Sloveniji. 

U radu tako više nisu Mariborsko Pohorje, Golte, Cerkno i Kope, dok je Vogel najavio zatvaranje "glavne" skijaške sezone, što u prijevodu znači da će se još uvijek moći skijati, ali samo vikendima i to u slučaju lijepog vremena.

Redovna sezona u Sloveniji još uvijek traje samo na Rogli i Krvavcu, koji još uvijek broje respektabilnih 100-tinjak cm snijega. Na oba skijališta je u radu ukupno 8 skijaških žičara. Tko voli, još uvijek može iskoristiti sasvim dobre proljetne snježne uvjete.

Valja spomenuti kako je i u BIH još uvijek moguće skijanje. Čak štoviše, Bjelašnica još uvijek broji iznimno raskošnih 250 cm snijega (mjereno na vrhu skijališta, nap.a.), a za svoje goste nudi i snižene cijene ski karata.  Jahorina je također u radu s oko 130 cm snijega te također sniženom cijenom skipassa. Ostala BIH skijališta, poput primjerice Blidinja, javljaju kako će svoje žičare još eventualno pustiti rad pokoji vikend, prije svega u slučaju lijepog vremena.

-.--.-

U Srbiji je moguće skijanje na Kopaoniku, koji je čitav vikend bilježio novi snijeg, te na Staroj Planini, gdje je u radu gondola te tri skijaške staze. Na oba skijališta snijega ima i više nego dovoljno. Ski centar Tornik u Zlatiboru je 01.04. završio skijašku sezonu. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 11. travnja 2015.   20:23h

    Član od:
    22.01.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Bio danas na Krvavcu. Fantazija!!!
    Ljudi navalite sutra na posljednji dan sezone ako imate vremena.
    Skoro sve staze otvorene (suprotno što piše na webu), osim ona strana prema Križišču. Na nekima je danas bila nekakva trka, ali skoro sve je u funkciji. Radi šestsedežnica, četverosedežnica i dvosedežnica Zvoh. Dovoljno da se pokrije cijelo skijalište.
    Snijega više nego nekih prijašnjih godina na vrhuncu sezone. Nigdje zemlje na stazama. Ujutro dosta zaleđeno, a onda nakon sat vremena mekše, ali izostala ona proljetna juha.

    I da stvar bude još bolja, pisalo je da gondola radi od 8. Ja bio tamo prije 07:30 i već je radila i puštali ljude gore...
  • Objavljeno: 09. travnja 2015.   15:13h

    Član od:
    06.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Varaždin

    Krvavec je u pola cijene (15,5 EUR) a žice (Vrh Krvavca, Tiha Dolina, Zvoh) rade 8-14.
    Rogla je s današnjim danom završila sezonu.
    Vogel bude radil još ovaj vikend, žice 8-15, s tim da se u nedjelju plaća samo gondola (13,5 EUR).
  • Objavljeno: 08. travnja 2015.   13:10h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ma nije to nista cudno, da imaju i 2m snijega i konstantan minus jednostavno nema nikoga tko bi skijao, od 100% skijasa sa pocetka godine na proljece ih je spremno skijati 5%
  • Objavljeno: 08. travnja 2015.   12:39h

    Član od:
    06.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Varaždin

    Rogla nažalost radi još samo sutra (četvrtak, 9.4.).
    Krvavec radi do nedjelje (12.4.).

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145791
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr