17.10.2004.      

Autor: Željko MihalićPhoto arhiv: www.in-the-spirit.co.uk 

B52

Smrznuli ste se na mećavi i sad trebate neko piće da vam pod hitno pokrene krvotok. Imamo rješenje, ali preporučamo oprez jer je ovo piće, baš kao što i samo ime upozorava, bombarder.

B 52 spada u kategoriju shootera, koktela koji brzo obaraju konzumenta, bez upozorenja i najave. Jednako su tako učinkoviti pri potrebi brzog podizanja tjelesne temperature za hladnih skijaških dana. Za pripremu zahtijeva ipak malo specifične i skupocjene sastojke koji se stapaju u gorivo za promrzle prste.

Sastojci:
30 ml Kahlua
30 ml Bailey's irish cream
30 ml Cointreau
Led - opcija

Priprava: U čašu stavite led. Preko leda natočite Kahluu, zatim Baileys irish cream, i naposljetku Cointreau. Možete izostaviti led ako koktel namjeravate poslužiti zapaljen.

Ako želite efektniju prezentaciju vlastite umješnosti za šankom preporučamo izostaviti led i prije posluživanja zapalite. Koktel poput groga gori plavim plamenom. Popite odjednom ("na eks") i procijenite isplati li se popiti još jedan. Preporučamo da pročitate članak o konzumiranju alkoholnih pića prilikom izlaganja sportskim naporima.

Također, nakon cjelodnevnih aktivnosti na čistom zraku, na koja vaša jadna zagađena pluća nisu navikla, dovoljno vam je pet puta manja količina alkohola da vas razveseli. Dodatna će vas količina strgati i nećete biti sposobni nizašto.

Za recepturu zahvaljujemo svom standardnom suradniku po pitanju napitaka, Bistrou Cinkuš iz Mletačke ulice u Zagrebu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 115453
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr