SNOWBOARD

»

VIJESTI

16.03.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: ©FIS/Oliver Kraus

 

Valmalenco SBX: Maltais i Vaultier uzeli naslove

Posljednji snowboardcross FIS sezone održan je u talijanskom Valmalencu. Pobjednici su Hernandez i Schad, a globusi otišli Maltais i Vaultieru.

Jacqueline Hernandez došla je do svoje prve pobjede u karijeri i to ni manje ni više nego u posljednjem natjecanju ove sezone Svjetskog kupa u snowboardu. 19-godišnja Hernandez (USA) je slavila ispred Francuskinje Moenne Loccoz i Njemice Zoe Gillings

"Ovo je nevjerojatno, presretna sam. Ovo je prvi puta da sam ugrabila pobjedu u Svjetskom kupu te da sam uopće stala na podij", presretna je bila mlada Amerikanka.

Mali Globus otišao je Dominique Maltais u Kanadu. Maltais je na današnjoj utrci završila na četvrtom mjestu što je bilo sasvim dovoljno za njen treći naslov u karijeri. 

Cjeloviti rezultati - borderice
Ukupni poredak - borderice

Kod boardera Konstantin Schad donio je Njemačkoj prvu snowboardcross pobjedu u nazad sedam i pol godina. Rus Andrej Boldikov i Lluis Marin Tarroch iz Andore zauzeli su drugo, odnosno treće mjesto na utrci. 

-.-© FIS/Oliver Kraus-.-

No već ranije je pitanje ukupnog pobjednika u snowboardcrossu bilo odlučeno. Francuz Pierre Vaultier, koji nije danas niti nastupio zbog ozljede gležnja, osigurao je mali kristalni Globus pobjednika Svjetskog kupa. 

"Ovo je odlično. Bilo je apsolutno neophodno biti najbrži svaki puta, kako bi došao do ove pobjede. Presretan sam", kratko je izjavio pobjednik nakon današnje utrke. 

Cjeloviti rezultati - borderi
Ukupni poredak - borderi

Na prvom od dva vezana snowboardcrossa Valmalenca pobjede su, inače, odnijeli Maelle Ricker (CAN) i Stian Sivertzen (NOR). A već sutra se program u Valmalencu nastavlja s utrkama u paralelnom veleslalomu. Posljednjim utrkama ovosezonskog izdanja snowboard Svjetskog kupa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240255
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr