NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.12.2012.      

Autor: Matija KraljFoto: © FIS/Oliver Kraus  

Montafon SBX: Premijera Visintina, novo slavlje Maltais

Petak i subota donijeli su prva snowboardcross natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa.

Domaćin natjecanja bio je Schruns u austrijskoj dolini Montafon. A vozili su se snowboardcrossevi u muškoj i ženskoj pojedinačnoj kokurenciji te timska natjecanja u obje konkurencije.

Na startu muškog snowboardcrossa Schrunsa našla su se sveukupno 72 snowboardera. I nakon dvije kvalifikacijske vožnje dobiveno je društvo 32 snowboardera za finale. U samom finalu kroz daljnje runde natjecanja stiglo se i do same završnice koja je donijela po četvoricu za 'veliko' i 'malo' finale. U direktnim okršajima na stazi, kako to već u snowboardcrossu i biva, u malom finalu najbrži je bio Tim Watter (SUI) ispred Jonathana Cheevera (USA), Hagena Kearneya (opet USA) te Alessandra Hämmerlea (AUT). Dok su u velikom finalu snage odmjerili jedan austrijski, jedan talijanski, još jedan američki te jedan australski natjecatelj.

-.-fis/oliver kraus-.-

Do pobjede je u konačnici stigao Omar Visintin za Italiju. Drugo mjesto pripalo je Markusu Schaireru za domaćine, Austrijance. Treći je bio Nick Baumgartner, predstavnik SAD-a. Dok je na četvrtom mjestu završio Alex Pullin (Australija). 23-ogodišnji pobjednik Visintin uoči pobjede u Schrunsu na snowboardcross natjecanjima snowboard Svjetskog kupa sakupio je dva deseta i jedno šesto mjesto. I ovo mu je bio tek četvrti nastup. Još 2009. Visintin je postao svjetskim snowboardcross juniorskim prvakom u Naganu.

U ženskoj konkurenciji na startu natjecanja našlo se bitno manje - 28 natjecateljica. Nakon dvije kvalifikacijske vožnje u finale se plasiralo njih 16. A do same završne faze natjecanja došle su u malom finalu Zoe Gillings (GBR, konačna peta), Yuka Fujimori (JPN, konačna šesta), Simona Meiler (SUI, konačna sedma) te Aleksandra Jekova (BUL, konačna osma). Pobjedu u velikom finalu odnijela je Dominique Maltais (Kanada) ispred Raffaelle Brutto (Italija), Belle Brockhoff (Australija) i Nelly Moenne Loccoz (Francuska). Za 32-ogodišnju Maltais ovo je bila osma snowboardcross pobjeda u Svjetskom kupu.

-.-fis/oliver kraus-.-

Timsko natjecanje kod žena pripalo je Austrijankama Ramberger i Moll. Dok je kod muškaraca slavio nominalno drugi par SAD-a Kearney - Nate Holland.

Cjeloviti rezultati Montafona

Nova snowboardcross natjecanja snowboard Svjetskog kupa na rasporedu su već idućeg tjedna u Tellurideu (USA).   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245600
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr