NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Blue Mountain SBX: Dvije Kanađanke na podiju

Kanadski Blue Mountain ugostio je četvrto snowboardcross natjecanje aktualne sezone snowbooard FIS Svjetskog kupa.

Prva tri snowboardcross natjecanja u sezoni 2011/12. u ženskoj su konkurenciji, barem po pitanju pobjednice, bila jednosmjerna priča. Sve tri pobjede odnijela je Lindsey Jacobellis (USA). No, uslijed teške ozljede koljena, Jacobellis više neće biti do kraja sezone. A na prvom ovosezonskom SBX natjecanju snowboard Svjetskog kupa na kojem Jacobellis bilo nije, novonastalu situaciju najbolje je uspjela iskoristiti Dominique Maltais (CAN). I pred domaćim navijačima osigurati svoju sedmu SBX pobjedu karijere u Svjetskom kupu.

-.--.-

Maltais, koja je na prethodna tri ovosezonska natjecanja bila druga pa treća pa druga, u Blue Mountainu bila je najbrža već i u kvalifikacijama. A u velikom finalu natjecanja iza sebe je ostavila Aleksandru Jekovu (BUL) te sunarodnjakinju Maelle Ricker na drugoj i trećoj poziciji. Dok su pozicije četiri do šest pripale Yuki Fujimori (JPN), Zoe Gillings (GBR) te Nelly Moenne Loccoz (FRA).

"Volim situaciju kada odradim odlične kvalifikacije. Kada vidim da sam dosta brža u odnosu na ostale djevojke, kao što je to bilo jučer, tada i u samoj završnici natjecanja imam još više samopouzdanja.

Uvijek je lijepo pobijediti na domaćem terenu, iako sam se ja, iskreno, više pripremala za moguću pobjedu u Stonehamu. Dosta je ljudi došlo danas podržati nas kanadske natjecatelje te mi je zato drago da sam ih uspjela razveseliti", izjavila je nakon natjecanja Maltais. Koja je sada ujedno preuzela i vodstvo u snowboardcross poretku Svjetskog kupa kod boarderica s 3.200 bodova.

-.--.-

I dok su Kanađanke s prvim i trećim mjestom imale itekako razloga za zadovoljstvo na prvom od svoja dva vezana domaća SBX natjecanja, u muškoj konkurenciji najbolji Kanađanin bio je Robert Fagan na 13. poziciji. A do svoje 13. SBX pobjede u Svjetskom kupu, i druge ovosezonske nakon Telluridea (USA), stigao je Pierre Vaultier (FRA).

Put ka pobjedi širom mu je padom na zadnjem skoku pri vodstvu otvorio Alex Pullin (AUS). Pulin je na utrci velikog finala na kraju završio četvrti. Dok su drugo i treće mjesto pripali Davidu Speiseru (GER) te Nicku Baumgartneru (USA). Današnji pobjednik Vaultier, koji je i sam nakon natjecanja rekao kako "ova pobjeda nema okus prave pobjede" u kontekstu pada Pullina, u SBX poretku Svjetskog kupa sada ima 2.632 boda. I vodi s 452 boda prednosti ispred Natea Hollanda (USA), koji je SBX Blue Mountaina završio na 11. poziciji.

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderice

Cjeloviti rezultati natjecanja - boarderi 

Snowboard Svjetski kup nastavlja se između 20. i 26. veljače čitavim nizom natjecanja u Stonehamu (CAN).

Video-materijali sa SBX-a u Blue Mountainu

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255726
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr