NATJECANJA

»

SNOWBOARD

03.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Marc Landry, snowboard FIS Svj. kup

 

Blue Mountain SBX: Dan premijernih slavlja

Debi-pobjede na nekom od natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa obilježile treće snowboardcross natjecanje sezone.

Kanadski Blue Mountain s vrlo je interesantnom stazom u subotu ugostio 29 snowboarderica i 66 snowboardera u sklopu treće snowboardcross postaje ovosezonskog izdanja snowboard Svjetskog kupa.

Prvo natjecanje Svjetskog kupa po završetku FIS Svjetskog prvenstva gdje su zlatne medalje, podsjećamo, uzeli Maelle Ricker (CAN) te po drugi puta u nizu Alex Pullin (AUS), premijerne pobjede donijelo je Evi Samkovoj iz Češke te Christopheru Robanskeu iz Kanade.

23-ogodišnji Robanske razveselio je domaću publiku nakon za Kanađane ipak svojevrsnog razočarenja činjenicom da niti jedna od dvije njihove 'medaljašice' s posljednjeg SP-a nije na domaćem terenu uspjela stići i do nove pobjede. Robanske koji je snowboardcross Svjetskog prvenstva završio na tek 12. mjestu, do Blue Mountaina jedina dva plasmana na pobjednički podij u Svjetskom kupu upisao je u Tellurideu (USA) gdje je 2011. završio drugi, a godinu potom treći. A onda je jučer do premijerne pobjede u finalu četvorice najboljih stigao ključnim napadom iz pozadine negdje oko polovine finalne vožnje.

-.-marc landry-.-

Drugo mjesto foto-finiš u cilju donio je dvostrukom svjetskom prvaku Pullinu, treći je natjecanje završio Nick Baumgartner (USA), dok je četvrti ostao Markus Schairer (AUT).

Od snowboardera iz naše regije Rok Rogelj iz Slovenije natjecanje je završio na 35. poziciji.

I zlatna Maelle Ricker, i srebrna Dominique Maltais, obje Kanađanke s medaljama sa Svjetskog prvenstva u Stonehamu (CAN) našle su se u velikom finalu i ovog kanadskog natjecanja, sada Svjetskog kupa, u ženskoj konkurenciji. No stigle su i - Ricker do završne četvrte, a Maltais do druge pozicije natjecanja. A planove o mogućoj novoj dvostrukoj pobjedi pokvarile su im već spominjana pobjednica Eva Samkova (CZE, fotografija niže), koja je utrku Svjetskog prvenstva završila na sedmom mjestu te trećeplasirana Nelly Moenne Loccoz (FRA), s posljednjeg Svjetskog prvenstva tek 17-oplasirana snowboardcrosserica.

-.-marc landry-.-

Nova snowboardcross natjecanja snowboard Svjetskog kupa na rasporedu su na skorašnjem olimpijskom terenu, u ruskom Sočiju 16. (kvalifikacije) i 17. veljače (finalne borbe). Vodstvo kod snowboardera uoči Sočija drži Alex Pullin s 2.100 bodova (četvrti pa dva puta drugi), dok je drugi pobjednik Blue Mountaina Christopher Robanske s 1.780 bodova. Kod žena nakon tri natjecanja vodi Dominique Maltais s 2.800 bodova (pobjeda, pobjeda, 2. mjesto). 1.300 bodova više od drugoplasiranih sunarodnjakinje Ricker te pobjednice Blue Mountaina Samkove.   

Natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa, podsjetimo i na to, za pobjedu donose 1.000 bodova. A raspodjela bodova do 15. mjesta identična je dalje kao i u Svjetskom skijaškom kupu uz uvjet da se broj bodova pomnoži sa 10 (800, 600, 500, 400, 360, 320 bodova itd.).

Cjeloviti rezultati natjecanja

Kratki video-prilozi s natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219470
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr