PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

18.10.2005.      

Autor: Željko MihalićSlike arhiv: www.voelkl.com 

Völkl skije 05/06

Völkl ima nove adute u rukavu uz već dosta dugo prisutne popularne Supersport modele. Zavrjeđuju barem pažnju, ako ne i više od toga - povjerenje.

U novu sezonu njemački proizvođač ulazi sa nekoliko novosti. Naime, od ove sezone nema više poznate P serije, prisutne nekoliko godina sa specifičnim i lako pamtljivim te marketinški dosta eksponiranim dizajnom. P seriju, koja je označavala natjecateljsku orijentaciju, zamijenit će Racetiger modeli jednako jarkih boja (posebice crvene i žute koja su nekoliko sezona karakterizirale natjecateljske modele), posebice one namijenjene ekspertima. Dolaze u 4 varijante (GS, SL, RC i SC) u rasponima 150-185 cm i pripadajućim radijusima od 11-15m za slalomske (SL - na slici lijevo i SC) i 15-20,3 m za veleslalomske modele (GS i RC). Ovo definitivno ukazuje na činjenicu da komercijalno dostupne skije nemaju baš puno veze sa profesionalnim skijama koje u veleslalomskim gabaritima ne smiju, prema FIS pravilniku, imati radijuse manje od 21 m. Svi su modeli sa sensor wood drvenim jezgrama i double grip sistemom, te sa iPT i AT motion sistemima vezova. Više o tehnologiji koje koriste ovogodišnji Völkl modeli možete pročitati ovdje.

Supersport seriju, koja nam je poznata iz prošlih sezona, namijenjenu uglavnom vožnji po uređenim terenima i dalje karakteriziraju modeli Superspeed, Supersport te modeli sa pet zvjezdica pa na niže. Duljina 154 pa do 189 cm i raznolikih radijusa od 12-21 m. Viši modeli imaju double grip carbon i Motion AT racing sistem, a oni niži, sa tri i četiri zvjezdice, motion LT sistem vezova. Svi modeli, osim najslabijeg Supersport modela, sa tri zvjezdice, imaju drvenu jezgru, a ovaj posljednji laganu kompozitnu jezgru. Činjenica da je Supersport serija jako popularna u širim krugovima skijaša i da je vrlo vjerojatno upravo njena popularnost razlog zbog čega Völkl nije išao u veliku disperziju modela za svaku priliku, već je odlučio napraviti četiri serije u kojima se zaista može naći ponešto za svakog rekreativca ili sportski orjentiranijeg skijaša.

Osim nove Racetiger serije, pojavila se i nova allmountain serija, nazvana Unlimited, koja zamjenjuje 7 24 modele, kod kojih je očito u svega dvije sezone koliko su bili prisutni na tržištu, izostao željeni prodajni učinak. Skije Unlimited serije su velikih raspona duljina 140-191 cm i primjenjivijih allround radijusa od 11.6 m za najkraće modele do 21 m za 191 cm. Ovi su modeli dosta široki i pri vrhu i u struku gdje dimenzije znaju prelaziti i zavidnih 70 mm na nižim rekreativnim unlimited AC 1 (116-70-103), do naprednih AC4 modela (slika lijevo) koji imaju respektabilne dimenzije i za freeride primjenu (125-82-110). Jači modeli imaju double grip extended konstrukciju, oni slabiji double grip LT. Svi modeli imaju drvenu jezgru, oni najjači sensorwood, osim AC1 i S1 koji imaju kompozitnu jezgru.

Od ženskih modela ovu sezonu se pojavljuju Attiva modeli, među kojima se pojavljuje i ozbiljniji freeride model naziva queen. Duljine modela kreću se od 149-177 cm i pripadajućih radijusa od 11,6 – 17,4 m.

Turnu seriju predstavljaju 3 modela, Norbert Joos, Snowwolf i Huskey,namijenjeni zaljubljenicima i u penjanje i u spuštanje snijegom pokrivenom planinom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3364
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr