SKIJALIŠTA

»

BIH

12.11.2012.      

Autor i foto: Mario Iličić

 

Novosti s Jahorine ususret novoj ski sezoni

Jahorina nastavlja s modernizacijom i poboljšanjem kvalitete svojih usluga.

Ovog ljeta završena je garaža za sjedala na šesterosjedežnici Ogorjelica kao i postavljanje kupola na sjedalima. Trenutno je u izgradnji isti objekt na polaznoj stanici šesterosjedežnice Poljice koji bi, prema riječima odgovornih, trebao biti gotov do početka ski sezone.

-.-Mario Iličić-.-

Na Jahorini se od 30.11. - 2.12. održava turistička burza kao stvarni uvod i početak nove sezone. Kako doznajemo, ako bude dovoljno snijega, na Jahorini se najavljuje ski-opening od 13.12 - 16.12., a u planu su i prigodna događanja popraćena glazbom.

S Jahorine ujedno najavljuju da će, u slučaju da snijeg padne i prije, skijaška sezona početi odmah čim se za to stvore uvjeti i pripreme staze.

Najvažnija novost za ljubitelje Jahorine je još jedna, treća po redu, moderna šesterosjedežnica uz stazu Praća, koja je oko 90% gotova i preostaje joj još samo postavljanje žice, sjedala i dovršetak izlazne stanice. Najavljeno je da će nova žičara biti gotova do 1.12.

-.-Mario Iličić-.-

Staza Praća, podsjećamo, opremljena je sustavom umjetnog zasnježivanja koji, doduše, nema kapacitet da u potpunosti zamijeni prirodu, ali u kombinaciji s pravim snijegom osigurava 100 skijaških dana na toj stazi. Što je opet, ako dodamo da je staza smještena na nižoj nadmorskoj visini, i u zavjetrini, pa je vrlo popularna, a ponekad i jedini vertikalni prijevoz u slučaju lošeg vremena, zapravo vrlo bitan podatak.

Ljudi iz OC-Jahorine najavljuju nastavak investiranja i prvo imaju u planu proširenje sustava umjetnog osniježenja, kako bi mogli osigurati siguran start sezone, kao i poboljšanje uvjeta u samoj sezoni u slučaju loše prognoze. Također će se investirati u nekoliko manjih liftova kako bi se neke staze rasteretile.

Ako se to ostvari Jahorina će se tada konačno moći usporediti sa svim sličnim europskim skijalištima u pogledu skijaške infrastrukture.

Na Jahorini se radi i na čišćenju trase za novu gondolu Pale-Jahorina koju gradi privatna tvrtka. Za sada projekt je u začecima te tek preostaje vidjeti kako će se odvijati. Kako neslužbeno doznajemo, gondola ne bi bila u sustavu ski-passa, što zapravo i nije dobro, ali bi osigurala manji promet vozila i čišći zrak na samoj planini.

-.-Mario Iličić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280113
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr