13.01.2011.      

Autor: Ante Pašalić 

Nikola Vrhovec debitirao u SBX disciplini

Hrvatski snowboard reprezentativac prešao je na snowboardcross disciplinu.

Proteklog vikenda u francuskom Puy St. Vicentu, na trodnevnom FIS i Europa Kup SBX natjecanju, debitirao je i naš predstavnik Nikola Vrhovec – Chad.  Na natjecanju je osvojio 138. mjesto od 166 natjecatelja na FIS natjecanju te 124. mjesto od 144 natejcatelja na Europa Cup natjecanju. Na trećem i posljednjem natjecanju proteklog vikenda naš reprezentativac je završio na 117. mjestu od 160 prijavljenih natjecatelja, što je solidan rezultat za njegovo prvo natjecanje.

Napomenimo da je Vrhovec već  dugi niz godina isključivo trenirao i natjecao se u Halfpipe i Big Air disciplinama Svjetskog Kupa, a ovaj naizgled nagli prelazak u snowboardcross disiplinu nije slučajan, nego je duže vremena planiran "pothvat". Vrhovcu je protekli vikend bio debi te će u narednom periodu nastupiti na mnogim FIS i Europa Cup natjecanjima u SBX disciplini, a sve s ciljem ulaska u natjecanja Svjetskog Kupa.

Nikola je trenutno u fazi kondicijskih treninga i priprema za sljedeće natjecanje, a u međuvremenu je u pregovorima s mnogim trenerima kako bi s konkretnim radom podigao nivo svoje vožnje u SBX-u.

Na natjecanju je debitirala i Riječanka Lea Jugovac te je sva tri natjecanja završila na samom kraju ljestvice. No kako je riječ o izrazito mladoj natjecateljici, ukoliko ostane u SBX disciplini mogla bi ostvariti odlične rezultate.

-.-Skijanje.hr-.-Na stazi popularnog Francuskog skijališta Puy St. Vincent

-.-Skijanje.hr-.-Na čekanju početka utrke među rekordnih 240 natjecatelja

-.-Skijanje.hr-.-

Nikola "Chad" Vrhovec

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7236
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr